פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת פנקייק חגיגית

      בפעם הבאה שאתם מחפשים להפתיע מישהו אהוב, או סתם רוצים לשמח אותו- זו הדרך. עוגת שכבות עשויה פנקייק שוקולדיים במילוי קרם קפה בתוספת קצת שוקולד מעל. ולא, אין צורך בתנור

      37 מדרגים / 3.3 כוכבים

      עוגת פנקייק שוקולד במילוי קרם קפה של רונית אבידן (נמרוד סונדרס)
      עוגת פנקייק שוקולד במילוי קרם קפה של רונית אבידן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לפנקייקס שוקולד:
      • 1/3 1 כוסות קמח תופח
      • 3 כפות קקאו
      • 1 כוס חלב
      • 2 ביצים
      • 4 כפות סוכר
      • 1/2 כוס שמנת מתוקה
      • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין
      • חמאה/ שמן לטיגון
      • לקרם קפה מהיר:
      • מנת אספרסו קרה (או 3 כפות קפה נמס מומס במעט מאוד מים רותחים ומצונן)
      • 2 כפות סוכר
      • 1/2 כוס חלב
      • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
      • 1 חבילה אינסטנט פודינג
      • או
      • לקרם קפה ושוקלד לבן מושקע:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
      • 3 כפות קפה נמס או מנת אספרסו
      • לגנאש:
      • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
      • 1/2 כוס שמנת מתוקה
      • לקישוט:
      • כדורנים מצופים שוקולד או פולי קפה בציפוי שוקולד

      אופן ההכנה

        איך מכינים עוגת פנקייק חגיגית ?

      • הפנקייק: טורפים יחד את החלב, הביצים, השמנת והסוכר. מערבבים לחוד את הקמח עם הקקאו ומוסיפים לבלילה הרטובה. מערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים (נמנעים מערבוב יתר). מוסיפים תוך כדי את השוקולד הקצוץ ומטמיעים בבלילה.
      • משמנים מחבת בינונית (בערך בקוטר 18 ס"מ) בשכבה דקיקה ואחידה של חמאה או שמן ויוצקים מצקת שלמה מהבלילה. מטגנים על להבה בינונית עד נמוכה עד שבועות קטנות מכסות את פני הפנקייק, הופכים לחצי דקה נוספת ומעבירים לצלחת. ממשיכים ככה עם כל הבלילה (צריכים להתקבל 6-8 פנקייקים גדולים ויפים).
      • לקרם קפה זריז: מקציפים את כל חומרי הקרם יחד. לקרם קפה ושוקלד לבן מושקע: מחממים חצי מכמות השמנת במיקרו או בסיר קטן ושופכים על השוקולד הלבן הקצוץ יחד עם הקפה. ממתינים, מערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מקררים לילה במקרר ומקציפים עם שארית השמנת (נזהרים מהקצת יתר).
      • הגנאש: מחממים חצי כוס שמנת מתוקה במיקרו או בסיר קטן ושופכים על השוקולד הקצוץ. ממתינים מעט ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד עשיר.
      • הגנאש: מחממים חצי כוס שמנת מתוקה במיקרו או בסיר קטן ושופכים על השוקולד הקצוץ. ממתינים מעט ומערבבים עד לקבלת קרם שוקולד עשיר.
      • פינת היצירה: אפשר להחליף את קרם הקפה בקרם נוטלה- במקום הקפה מוסיפים 4-5 כפות ממרח נוטלה במצב נוזלי. לקרם ריבת חלב- מוסיפים 3 כפות ריבת חלב במקום הקפה

      עוד מתכוני פנקייק

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -