מתכונים חמים

קציצות ארטישוק ירושלמי

אלרן שרפלר ממסעדת "עזורה" שבתל אביב, משתף במתכון נפלא לקציצות עמוסות בירוקים שמתבשלות בקדירה עם ארטישוק ירושלמי, פרגיות ושומר.

מתכון מאת: אלרן שרפלר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קציצות עוף עם שומר וארטישוק ירושלמי של עזורה

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 25 קציצות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג פרגיות טחונות
  • ביצה אחת
  • צרור נענע
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור בצל ירוק
  • בצל לבן אחד קטן
  • רבע כוס אורז מבושל
  • שלוש כפות שמן זית (לתערובת)
  • מעט שמן זית לסגירה
  • מלח ופלפל שחור,
  • 1/4 כפית כורכום
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 10 יח' של ארטישוק ירושלמי מקולף
  • 6 יח' שומר קטן (או 3 יח' שומר גדול חצוי לחצי)
  • 1 ראש שלם של שום, מפורק עם הקליפה
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • פלפל חריף ירוק
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית שאטה
  • מלח
  • פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: טוחנים את האורז המבושל במעבד מזון, קוצצים את עשבי התיבול ואת הבצל ומערבבים עם העוף הטחון, הביצה והתבלינים.
  • 2. יוצרים עם הידיים קציצות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מניחים בצד.
  • 3. הרוטב: מניחים את הארטישוק הירושלמי ואת השומר על תבנית מרופדת נייר אפיה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15 דקות או עד שהירקות מקבלים צבע יפה.
  • 4. בסיר שטוח עם שמן זית מקפיצים את שיני השום, מוסיפים את התבלינים וכוס וחצי מים. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת השומר, ל-10 דקות בישול עם מכסה.
  • 5. מסדרים את הקציצות בסיר, מפזרים מלמעלה עלים קצוצים גס של כוסברה, פטרוזיליה ולימון כבוש וחצי פלפל חריף קצוץ (החלק התחתון והפחות חריף). מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים כ- 30 דקות נוספות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully