נושאים חמים

קציצות ארטישוק ירושלמי

אלרן שרפלר ממסעדת "עזורה" שבתל אביב, משתף במתכון נפלא לקציצות עמוסות בירוקים שמתבשלות בקדירה עם ארטישוק ירושלמי, פרגיות ושומר.

קציצות עוף עם שומר וארטישוק ירושלמי של עזורה (נמרוד סונדרס)
קציצות עוף עם שומר וארטישוק ירושלמי של עזורה (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 25 קציצות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג פרגיות טחונות
  • ביצה אחת
  • צרור נענע
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור בצל ירוק
  • בצל לבן אחד קטן
  • רבע כוס אורז מבושל
  • שלוש כפות שמן זית (לתערובת)
  • מעט שמן זית לסגירה
  • מלח ופלפל שחור,
  • 1/4 כפית כורכום
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 10 יח' של ארטישוק ירושלמי מקולף
  • 6 יח' שומר קטן (או 3 יח' שומר גדול חצוי לחצי)
  • 1 ראש שלם של שום, מפורק עם הקליפה
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • פלפל חריף ירוק
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • 1 כפית מלאה כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית שאטה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: טוחנים את האורז המבושל במעבד מזון, קוצצים את עשבי התיבול ואת הבצל ומערבבים עם העוף הטחון, הביצה והתבלינים.
  • 2. יוצרים עם הידיים קציצות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מניחים בצד.
  • 3. הרוטב: מניחים את הארטישוק הירושלמי ואת השומר על תבנית מרופדת נייר אפיה. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15 דקות או עד שהירקות מקבלים צבע יפה.
  • 4. בסיר שטוח עם שמן זית מקפיצים את שיני השום, מוסיפים את התבלינים וכוס וחצי מים. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת השומר, ל-10 דקות בישול עם מכסה.
  • 5. מסדרים את הקציצות בסיר, מפזרים מלמעלה עלים קצוצים גס של כוסברה, פטרוזיליה ולימון כבוש וחצי פלפל חריף קצוץ (החלק התחתון והפחות חריף). מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים כ- 30 דקות נוספות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת