וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוזים בחושה מ-5 מרכיבים

רות אופק, בשיתוף סוגת

25.11.2016 / 5:35

עוגת תפוזים עסיסית, חורפית, וכל כך טעימה שלא שמים לב שאין בה אפילו קמח

עוגת תפוזיפ בחושה של רות אופק. דרור עינב
כשיש עוגה טובה, לא צריך יותר מזה כלום. עוגת תפוזים עשירה/דרור עינב

התפוז מסמל בעיני יותר מכל את החורף. מיד עם הגשם הראשון הם צצים, כתומים ומתוקים ואיתם שלל שימושים- למיץ, לקליפות מסוכרות או סתם ככה כפי שהם, פלח אחר פלח.

את העוגה שלפניכם למדתי להכין בסדנת קינוחי ראווה של הסלבריטי-שף הברזילאי דייגו לוזאנו. אתם בטח שואלים את עצמכם מה לעוגה בחושה ולקינוחי ראווה? אודה שגם אני תהיתי בנושא, אבל כשטעמתי מהעוגה (שם היא הוכנה בגרסה קצת שונה, עם מלית וללא כל עיטור), הבנתי שכשיש לך עוגה טובה, לא תמיד צריך להוסיף לה שלל תוספות שמטרתם רק רוח וצלצולים.

העוגה הזו עשירה, מרעננת וכל כך חורפית אודות לשימוש בתפוזים שלמים הנטחנים עם הקליפה. יתרון נוסף הוא שהיא גם נטולת גלוטן ללא שום תחושה של 'תחליף'.

אם מתחשק ל בכל זאת לתת לה מעט סטייל כמו בתמונה, מקשטים בפרוסות תפוז, שבמהלך האפייה מתרככות ומתקרמלות(פירוט במתכון). כל מה שצריך ליד, זה קנקן תה טוב ואתם מסודרים. מקווה שתתאהבו בה כפי שאני התאהבתי.

עוגת תפוזים בחושה (ללא גלוטן)

מתכון מאת: רות אופק

30 דקות עבודה,80 דקות סה"כ,קל להכנה,1 אינגליש קייק
עוגת תפוזיפ בחושה של רות אופק. דרור עינב
הסוד הוא להשתמש בכל התפוז ולא רק במיץ

מצרכים למתכון

  • לעוגת תפוזים:

    • 2תפוזים קטנים (300 גר')
    • 3ביצים ( 160 גר')
    • 1כוססוכר (200 גרם)
    • 150גרםאבקת שקדים (שקית וחצי)
    • 1כףקורנפלור (15 גר')
  • לקישוט:

    • 2תפוזים קטנים פרוסים לפרוסות דקות

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת תפוזים בחושה (ללא גלוטן)?

  • 1
    מבשלים את התפוזים במים עד לריכוך. ניתן לחזור על הפעולה פעמיים שלוש להפחתת המרירות של הקליפה. אני אישית אוהבת להרגיש אותה בעוגה.
  • 2
    חותכים את התפוזים לרבעים, מסירים גרעינים וטוחנים עם הקליפה עד לקבלת מחית כמה שיותר חלקה.
  • 3
    מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב טורבו ובינתיים מקציפים את הביצים, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף צהבהב בהיר ותפוח.
  • 4
    מוסיפים לקצף הביצים את אבקת השקדים, הקורנפלור והתפוזים ומערבבים בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5
    מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה או עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפיה ומסדרים בתחתית את פרוסות התפוזים לקישוט. יוצקים בזהירות ובהדרגה את בלילת העוגה לתבנית, כך שתכסה את פרוסות התפוז לחלוטין.
  • 6
    אופים כ- 45 דקות עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. שהעוגה קרה הופכים על גבי מגש הגשה.
רות אופק, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully