פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל חוראג' באסבעו

      השף עומר עילואן ממסעדת עלה גפן, מחמם אותנו עם תבשיל עדשים, אטריות וערימות בצל מטוגן הנקרא חוראג' באסבעו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תבשיל עדשים ואטריות מדמשק של מסעדת עלה גפן (דרור עינב)
      תבשיל עדשים ואטריות מדמשק של מסעדת עלה גפן (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 6-8 מנות
      • 2 כוסות עדשים חומות שטופות (אין צורך בהשריה)
      • 5 כוסות מים
      • 100 מ"ל רכז רימונים (5 כפות)
      • 50 מ"ל מיץ לימון (1/2 3 כפות)
      • 2 כפות כמון טחון
      • 1/2 1 כף מלח
      • 200 גרם אטריות ביצים עבות
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 20 שני שום קצוצים דק
      • להגשה:
      • 2 פיתות קלויות לקישוט
      • 3 ראשי בצל בינוני חתוך לאורך
      • 1/2 כוס שמן זית לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים בסיר את העדשים עם המים, מיץ הלימון, רכז הרימונים, הכמון והמלח עד לריכוכן.
      • 2. על מחבת עם מעט שמן מטגנים קלות את האטריות ומוסיפים לסיר עם העדשים. ממשיכים לבשל עד שהמים נספגים באטריות כ-10-15 דקות.
      • 3. בינתיים באותה מחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה וקבלת מרקם קריספי - מסירים ושומרים להגשה.
      • 4. עכשיו מטגנים במחבת קלות את השום והכוסברה ומוסיפים חצי מהכמות לתוך סיר העדשים והאטריות ואת החצי הנוסף משאירים לקישוט מעל המנה.
      • 5. ההגשה: כאשר האטריות מתרככות אף הן, מערבבים את תוכן הסיר ומעבירים את התבשיל לכלי הגשה. מקשטים בבצל המטוגן מעל ומוסיפים את שאר הכוסברה והשום. מגישים עם יוגורט ופיתות קלויות ואוכלים, הכי טוב בידיים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -