פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      דונאטס צבעוניים

      ירין קארו מקונדיטוריה שו (Choux) מכין מיני דונאטס עדינים ויפיפיים כמחווה לשרשרת הסוכריות הצבעוניות

      16 מדרגים / 3.34 כוכבים

      שרשרת מיני דונאטס צבעונית של קונדיטוריה שו (דרור עינב)
      שרשרת מיני דונאטס צבעונית של קונדיטוריה שו (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 30 מיני דונאטס בקוטר 6 ס"מ
      • לבצק:
      • 510 גרם חלב פושר ( 2 כוסות +2 כפות)
      • 12 גרם שמרים יבשים רצוי שמרי בזק (1 כף)
      • 110 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
      • 130 גרם סוכר (1/2 כוס+ כף)
      • 1 ק"ג קמח
      • 14 גרם אבקת אפיה (2 כפות)
      • 6 גרם מלח (1 כפית)
      • מעט אגוז מוסקט
      • 170 גרם חמאה רכה
      • לזיגוג:
      • 300 גרם שוקולד לבן מומס
      • צבעי מאכל על בסיס שמן או אבקה
      • לקישוט:
      • סוכר גבישי או כל תוספת מעניינת אחרת.

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה והמלח עד לאיחוד, כ-3 דקות.
      • 2. מוסיפים חמאה בהדרגה ומלח וממשיכים לעבד עד לבצק חלק ואלסטי שנפרד מדפנות הקערה. מתפיחים במקום חמים 30 דקות (במקרה של שמרי בזק) או עד שעה (במקרה של שמרים יבשים רגילים).
      • 3. מקפלים את הבצק כלפי עצמו בתוך קערת ההתפחה ומניחים לעוד 15 דקות.
      • 4. מוציאים למשטח עבודה מקומח, מקפלים קיפול מעטפה - שליש ימני למרכז ושלישי שמאלי מעליו. מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים ל15 דקות נוספות.
      • 5. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 6 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים ומתוך עיגולי הבצק שקרצנו קורצים בעזרת קורצן בקוטר 2 ס"מ עגול את החלק הפנימי.
      • 6. מעבירים את הדונאטס למגש משומן, מברישים את פני הבצק בשמן בכדי למנוע את התייבשותו וגל כשהן משומנות מכל הצדדים מניחים להן לתפוח כ-15-20 דקות נוספות.
      • 7. מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק (רצוי ב170 מעלות) כדקה וחצי מכל צד, מניחים על נייר סופג.
      • 8. מניחים לדונאטס להתקרר היטב ובינתיים ממיסים שוקולד לבן ומחלקים ל3 קערות.כל קערה צובעים בצבע אחר וטובלים בה את הדונאטס. אפשר לפזר מעל כל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, שערות חלבה או כל מה שעולה בדמיון.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -