שו, הקונדיטוריה של ירין קארו מתמחה בכלל במאפים צרפתיים על בסיס בצק הפחזניות המפורסם, הנושאת את אותו השם (Choux). לכבוד חנוכה, הוא נענה לאתגר של וואלה! אוכל והכין מיני דונאטס עדינים ויפיפיים כמחווה לשרשרת הסוכריות הצבעוניות. רעיון מקסים וטעים לפנק איתו את האורחים בחג.
על הבחירה:
"כשחושבים על ממתקי ילדות, לכל אחד יש את הזיכרון האישי שלו. בילדות שלי אי שם בתחילת שנות ה-90, כשבריא היה לחלשים, כיכבו בגזרת הממתקים שלל צבעי המאכל וכמויות הסוכר המוגזמות. אחד הממתקים שאהבנו לענוד ופחות לאכול היה צמיד הסוכריות הקטנות, שתמיד היו במרקם קמחי מוזר ובצבעים חיוורים ולא מפתים. ואם הסוכריות הקטנטנות לא הספיקו, אז בכל צמיד הייתה גם את סוכריית השעון הגדולה, סתם כדי לאתגר עוד קצת את השיניים. לכבוד החנוכה החלטתי לעשות תיקון לממתק הלא ברור הזה ואת שרשרת הסוכריות שוברות השיניים החלפתי במיני דונאטס רכים, ענניים וצבעוניים שאי אפשר להפסיק לנשנש".
עוד מתכונים לחנוכה
טיפים להצלחה:
- במתכון הזה נעשה שימוש בשמרי בזק, שפועלים מהר יותר משמרים יבשים קלאסיים או טריים. במידה ומחליפים את סוג השמרים יש להאריך את זמן ההתפחה בהתאם.
- בעת הכנת הבצק מומלץ לשים תחילה את החומרים הרטובים בקערת המיקסר ומעליהם לשפוך את היבשים בכדי להבטיח שכל הקמח יטמע בבצק באופן אחיד.
- בימים הקרים שפוקדים אותנו מומלץ לבצע את ההתפחות בתנור הביתי - מפעילים את התנור לדקה ומכבים. בתחתית התנור שמים קערה ויוצקים לתוכה מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים שתעזור לבצק לתפוח ותמנע את התייבשותו.
- לאחר קריצת הדונאטס מומלץ שלא לגעת בבצק בידיים על מנת לשמור על צורתו העגולה, אפשר להיעזר במרית מקומחת בכדי להרים את הדונאטס למגש. ולפני הטיגון להעזר במרית משומנת בכדי להחליק את הדונאטס לשמן החם.או לגזור ריבועים מניא אפיה, להניח עליהם את הדונאטס, להכניס לשמן הרותח כשהניר כלפי מעלה ואז להסיר אותו בעדינות.
- טמפרטורת הטיגון מאוד חשובה ומומלץ להיעזר במדחום, אם אין מדחום אפשר להקריב חתיכת בצק ולבדוק את השמן.
דונאטס צבעוניים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
עבור 30 מיני דונאטס בקוטר 6 ס"מ, לבצק:
- 510גרםחלב פושר (2 כוסות + 2 כפות)
- 12גרםשמרים יבשים רצוי שמרי בזק (1 כף)
- 110גרםביצים (2 ביצים בגודל M)
- 130גרםסוכר (1/2 כוס + כף)
- 1ק״גקמח
- 14גרםאבקת אפייה (2 כפות)
- 6גרםמלח (1 כפית)
- מעטאגוז מוסקט
- 170גרםחמאה רכה
לזיגוג
- 300גרםשוקולד לבן מומס
- צבע מאכל על בסיס שמן או אבקה
לקישוט
- סוכר גבישי או כל תוספת מעניינת אחרת
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים דונאטס צבעוניים?
- 1במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה והמלח עד לאיחוד, כ-3 דקות.
- 2מוסיפים חמאה בהדרגה ומלח וממשיכים לעבד עד לבצק חלק ואלסטי שנפרד מדפנות הקערה. מתפיחים במקום חמים 30 דקות (במקרה של שמרי בזק) או עד שעה (במקרה של שמרים יבשים רגילים).
- 3מקפלים את הבצק כלפי עצמו בתוך קערת ההתפחה ומניחים לעוד 15 דקות.
- 4מוציאים למשטח עבודה מקומח, מקפלים קיפול מעטפה - שליש ימני למרכז ושלישי שמאלי מעליו. מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים ל15 דקות נוספות.
- 5מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 6 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים ומתוך עיגולי הבצק שקרצנו קורצים בעזרת קורצן בקוטר 2 ס"מ עגול את החלק הפנימי.
- 6מעבירים את הדונאטס למגש משומן, מברישים את פני הבצק בשמן בכדי למנוע את התייבשותו וגם כשהן משומנות מכל הצדדים מניחים להן לתפוח כ-15-20 דקות נוספות.
- 7מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק (רצוי ב-170 מעלות) כדקה וחצי מכל צד, מניחים על נייר סופג.
- 8מניחים לדונאטס להתקרר היטב ובינתיים ממיסים שוקולד לבן ומחלקים ל3 קערות.כל קערה צובעים בצבע אחר וטובלים בה את הדונאטס. אפשר לפזר מעל כל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, שערות חלבה או כל מה שעולה בדמיון.