נושאים חמים

מופלטות למימונה

מתכון מושלם למופלטות שתמיד מצליח של הבשלנית יונית צוקרמן

מופלטה (יח
מופלטה (יח"צ , אלון מסיקה)

מצרכים

  • ל 24-32 מופלטות, תלוי בגדול הרצוי
  • קילו קמח
  • כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 650 מ"ל מים (2 ו- 3/4 כוסות)
  • להגשה:
  • ממרח חמאה
  • דבש

אופן ההכנה

  • 1. שמים את המלח בתחתית הקערה, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את הסוכר והשמרים.
  • 2. שופכים פנימה את המים ולשים את הבצק, אם יש מיקסר עדיף, על מנת שהבצק ייצא אחיד.
  • 3. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מחלקים לכדורים (לא גדולים כי יש בבצק שמרים והוא עוד יתפח). הכמות האידיאלית מהכמויות הנ"ל היא 24 או 32 כדורים, תלוי בגודל המחבת.
  • 4. טובלים כל כדור בשמן ומניחים בקערה.
  • 5. נותנים לכדורים לתפוח כשעה, ואז פותחים את הכדורים למופלטות בידיים.
  • 6. מחממים את המחבת (אפשר לעשות גם על פלנצ'ה אם יש), מטגנים את המופלטה הראשונה, ולאחר שתי דקות הופכים אותה, את הבאה בתור מניחים על הקודמת, וכן הלאה. רצוי עד 10 מופלטות בכל נגלה.
  • 7. על הצד הקראנצ'י מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך מגלגלים ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת