וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בולו טריפולטאי מתוק

שמן עץ הזית

16.9.2018 / 7:10

לחם הבולו המפואר והמתובל מככב אצל הטריפוליטאים בראש השנה או בצאת הצום ביום כיפור. הבשלנית מזל מערוק מכינה את הלחמניות שיציפו את הבית בניחוחות מתוקים

לחם בולו טריפולטאי לחגים. דרור עינב,
חם וריחני. לחם בולו טריפולטאי/דרור עינב

על שולחן האוכל הגדול בביתה שבפתח תקווה, פורסת מזל מעריק מפת בד דקיקה מעוטרת בפרחים צבעוניים על רקע בהיר ואופטימי צבוע תכלת. מעל המפה החגיגית שהייתה שייכת לאמה, היא מתחילה להניח סירים עמוסי תבשילים, סלטים ומאפים. "אמא לא יודעת לבשל בכמויות קטנות", קובעת בתה של מזל וממשיכה, "כולם יודעים שתמיד יש בבית הזה אוכל. אז חוץ מהמשפחה הקרובה תמיד מגיעים לארוחה גם חברים ושכנים".

לפני שכולם מתיישבים סביב לשולחן, מוציאה מזל את התבנית עם לחמניות הבולו וכל הבית מתמלא בריחן המתוק. את הלחם המתובל בזרעי אניס, קצח וצימוקים נוהגים לאכול הטריפולטאים בראש השנה או בצאת הצום ביום כיפור לצד ריבת דלעת מתוקה וכוס תה עם בוטנים.

כל המתכונים ליום כיפור

לחם בולו טריפולטאי לחגים. דרור עינב,
לא יודעת לבשל כמויות קטנות. השולחן הצבעוני של מזל מעריק/דרור עינב

בולו טריפולטאי מתוק

מתכון מאת: מזל מערוק

לחם בולו טריפולטאי לחגים. דרור עינב,
לחם בולו טריפולטאי לחגים/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • ל-2 לחמים גדולים או 6-8 לחמניות:

    • 500גרםקמח
    • כףשמרים יבשים
    • ¼כוסשמן
    • ¾כוססוכר
    • 2ביצים
    • ¾1 כוסותמים פושרים
    • חופןצימוקים
    • ½כףקצח
    • ½כףזרעי שומר
  • לציפוי:

    • ביצה טרופה
    • שומשום

אופן ההכנה

איך מכינים בולו טריפולטאי מתוק?

  • 1
    בקערה רגילה או בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
  • 2
    יוצרים גומה במרכז הקמח, שוברים לתוכה את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק. מומלץ להתחיל עם 3/4 כוס מים ותוך כדי לישה ולפי הצורך להוסיף מים לפי הצורך.
  • 3
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בין 40 דקות לשעה.
  • 4
    מוציאים את האוויר מכדור הבצק שתפח ומחלקים ל-2 כיכרות גדולות או למספר כיכרות קטנות ומאורכות. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. בערך חצי שעה.
  • 5
    בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אחרי שהכיכרות תפחו, מבצעים בהם מספר חתכים בחלקם העליון, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  • 6
    אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון שחום.
  • 7
    ועכשיו בתמונות:
    מוציאים את האוויר מכדור הבצק שתפח ומחלקים ל-2 כיכרות גדולות או למספר כיכרות קטנות ומאורכות/דרור עינב
    אחרי שהכיכרות תפחו, מבצעים בהן מספר חתכים בחלקן העליון/דרור עינב
    מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום/דרור עינב
    אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון שחום, מצצנים ופורסים/דרור עינב
    מגישים עם רבת דלעת לצד כוס תה/דרור עינב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully