פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      בולו טריפולטאי מתוק

      הלחם המתובל והריחני מתאים בול לארוחת צאת כיפור או לשולחן החג בראש השנה

      13 מדרגים / 3.92 כוכבים

      לחם בולו טריפולטאי לחגים (יח
      לחם בולו טריפולטאי לחגים (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 2 לחמים גדולים או 6-8 לחמניות
      • 500 גרם קמח
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1/4 כוס שמן
      • 3/4 כוס סוכר
      • 2 ביצים
      • 3/4 – 1 כוס מים פושרים
      • חופן צימוקים
      • 1/2 כף קצח
      • 1/2 כף זרעי שומר
      • לציפוי:
      • ביצה טרופה
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה רגילה או בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
      • 2. יוצרים גומה במרכז הקמח, שוברים לתוכה את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק. מומלץ להתחיל עם 3/4 כוס מים ותוך כדי לישה ולפי הצורך להוסיף מים לפי הצורך.
      • 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בין 40 דקות לשעה.
      • 4. מוציאים את האוויר מכדור הבצק שתפח ומחלקים ל-2 כיכרות גדולות או למספר כיכרות קטנות ומאורכות. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. בערך חצי שעה.
      • 5. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אחרי שהכיכרות תפחו, מבצעים בהם מספר חתכים בחלקם העליון, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
      • 6. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון שחום.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -