מתכונים חמים

בולו טריפולטאי מתוק

הלחם המתובל והריחני מתאים בול לארוחת צאת כיפור או לשולחן החג בראש השנה

מתכון מאת: מזל מערוק
  • דרגת קושי בינונית

לחם בולו טריפולטאי לחגים

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 2 לחמים גדולים או 6-8 לחמניות
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 3/4 – 1 כוס מים פושרים
  • חופן צימוקים
  • 1/2 כף קצח
  • 1/2 כף זרעי שומר
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה רגילה או בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
  • 2. יוצרים גומה במרכז הקמח, שוברים לתוכה את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק. מומלץ להתחיל עם 3/4 כוס מים ותוך כדי לישה ולפי הצורך להוסיף מים לפי הצורך.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בין 40 דקות לשעה.
  • 4. מוציאים את האוויר מכדור הבצק שתפח ומחלקים ל-2 כיכרות גדולות או למספר כיכרות קטנות ומאורכות. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. בערך חצי שעה.
  • 5. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אחרי שהכיכרות תפחו, מבצעים בהם מספר חתכים בחלקם העליון, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  • 6. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון שחום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully