בולו טריפולטאי מתוק
הלחם המתובל והריחני מתאים בול לארוחת צאת כיפור או לשולחן החג בראש השנה
מצרכים
- כמות: 2 לחמים גדולים או 6-8 לחמניות
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 3/4 1 כוס מים פושרים
- חופן צימוקים
- 1/2 כף קצח
- 1/2 כף זרעי שומר
- לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה
- 1. בקערה רגילה או בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
- 2. יוצרים גומה במרכז הקמח, שוברים לתוכה את הביצים ומוסיפים את שאר החומרים. לשים עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק. מומלץ להתחיל עם 3/4 כוס מים ותוך כדי לישה ולפי הצורך להוסיף מים לפי הצורך.
- 3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בין 40 דקות לשעה.
- 4. מוציאים את האוויר מכדור הבצק שתפח ומחלקים ל-2 כיכרות גדולות או למספר כיכרות קטנות ומאורכות. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. בערך חצי שעה.
- 5. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אחרי שהכיכרות תפחו, מבצעים בהם מספר חתכים בחלקם העליון, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
- 6. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון שחום.