וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאג'ין צפון אפריקאי

ויקטור גלוגר מארח את אבי ביטון לסעודת דגים ים תיכונית

מתכון מאת: אבי ביטון, עץ הזית

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור 2 מנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן)
  • 1 גזר חתוך לחצאי פרוסות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 פילה דניס
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1/2 לימון סחוט למיץ
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה יוצקים שמן זית וצולים את הכרישה והגזר עד הזהבה.
  • 2. בעזרת תרווד או כף עץ מזיזים הצידה את הירקות לקצה המחבת וצורבים בשטח שנוצר את שני פילה הדג כשהצד של העור כלפי מטה. בעזרת התרווד לוחצים מעט את הדג כלפי המחבת כמו ב'גיהוץ' כדי למנוע התקפלותו של העור. מתבלים את בשר הפילה במלח ופלפל.
  • 3. מניחים את הירקות שהזזנו הצידה מעל הפילה, מוסיפים עכשיו גם את העגבניות הקצוצות, חצי מכמות הכוסברה, השמנת ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. הופכים בזהירות את הדג, מוסיפים את המים ואת המחצית השניה של הכוסברה, ממשיכים לבשל עוד 5-7 דקות ומגישים.
  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • פסטה סרדינים

  • ארוחת דגים צלויים בתבנית אחת

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • סלמון עם ירקות בתנור

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • פילה דניס עם קרם גזר מרוקאי

  • לברק בתבשיל שומר ופול ירוק

  • פילה דג ממולא

  • נזיד דגים פרובנסאל

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • פאייה דגים וארטישוק

  • קציצות דגים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully