סלמון ברוטב אלג'יראי עוקצני
בגרסה הזו, הדג המוכר והאהוב מקבל טעמים אחרים לחלוטין. המאסטר שף אבי לוי מציג: דג הסלמון כפי שטרם הכרתם
מצרכים
- לרוטב:
- 8 כפות שמן קנולה
- 6 שיני שום חצויות
- 1 לימון טרי קלוף וחתוך לפרוסות
- 2 פלפלים חריפים חתוכים לחצאים
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- מלח לפי הצורך
- 1 כפית שאטה גרוס
- 5 עגבניות אדומות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- לדגים:
- 600 גרם סלמון טרי מחולק ל-4 מנות (כל מנה 150 גרם)
- 1 לימון סחוט
- מעט מלח גס לפיזור מעל הדגים
- להגשה:
- פילטים של לימון חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה מחממים את השמן ומתחילים בטיגון קצרצר של שיני השום החצויות עד להזהבה. מוסיפים את פלחי הלימון, הפלפל החריף, התבלינים ומערבבים.
- 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים פנימה גם את הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ- 25 דקות.
- 3. בינתיים מפזרים מעל נתחי הסלמון מעט מלח גס, סוחטים לימון ומשרים את נתחי הדג הטרי כ-5 דקות.
- 4. מוסיפים את נתחי הסלמון אל הרוטב וממשיכים לבשל עם מכסה סגור 18 דקות נוספות ולא יותר.
- 5. מגישים עם פילטים של לימון טרי מעל וחלה טרייה או לחם לבן.