פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלמון ברוטב אלג'יראי עוקצני

      בגרסה הזו, הדג המוכר והאהוב מקבל טעמים אחרים לחלוטין. המאסטר שף אבי לוי מציג: דג הסלמון כפי שטרם הכרתם

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      סלמון ברוטב אלג'יראי חריף (דרור עינב)
      סלמון ברוטב אלג'יראי חריף (דרור עינב)

      מצרכים

      • לרוטב:
      • 8 כפות שמן קנולה
      • 6 שיני שום חצויות
      • 1 לימון טרי קלוף וחתוך לפרוסות
      • 2 פלפלים חריפים חתוכים לחצאים
      • 2 כפיות פפריקה מתוקה
      • מלח לפי הצורך
      • 1 כפית שאטה גרוס
      • 5 עגבניות אדומות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
      • 1 כוס כוסברה קצוצה
      • לדגים:
      • 600 גרם סלמון טרי מחולק ל-4 מנות (כל מנה 150 גרם)
      • 1 לימון סחוט
      • מעט מלח גס לפיזור מעל הדגים
      • להגשה:
      • פילטים של לימון חתוכים לקוביות

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת רחבה מחממים את השמן ומתחילים בטיגון קצרצר של שיני השום החצויות עד להזהבה. מוסיפים את פלחי הלימון, הפלפל החריף, התבלינים ומערבבים.
      • 2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים פנימה גם את הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד כ- 25 דקות.
      • 3. בינתיים מפזרים מעל נתחי הסלמון מעט מלח גס, סוחטים לימון ומשרים את נתחי הדג הטרי כ-5 דקות.
      • 4. מוסיפים את נתחי הסלמון אל הרוטב וממשיכים לבשל עם מכסה סגור 18 דקות נוספות ולא יותר.
      • 5. מגישים עם פילטים של לימון טרי מעל וחלה טרייה או לחם לבן.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -