פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפי לחמעג'ון

      אתם במצב רוח לשיתוף? המנה הטורקית שמחברת בין לחם ובשר היא השילוב המושלם לארוחת שרינג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לבצק:
      • 500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח
      • 1 כפית שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 1 כוס מים
      • 1 כף שמן זית
      • למילוי הבשר:
      • 300 גרם בשר טלה טחון גס
      • 2 כפות רכז רימונים
      • 1 בצל בינוני קצוץ
      • 1 שן שום כתושה
      • מלח, פלפל
      • עגבניה קלופה וקצוצה
      • להגשה:
      • שמן זית
      • בצל ירוק קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
      • 2. מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
      • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 4.הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.
      • 5. הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק.
      • 6. אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.
      • 7. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -