מאפי לחמעג'ון

אתם במצב רוח לשיתוף? המנה הטורקית שמחברת בין לחם ובשר היא השילוב המושלם לארוחת שרינג

מתכון מאת: אבי ביטון
אבי מפרגן: לחמג'ון. אפיק גבאי,
אבי מפרגן: לחמג'ון(צילום: אפיק גבאי)

מצרכים

  • לבצק:

    • 500 גרםקמח
    • 1 כפיתשמרים יבשים
    • 1 כףסוכר
    • 1 כפיתמלח
    • 1 כוסמים
    • 1 כףשמן זית
  • למילוי הבשר:

    • 300 גרםבשר טלה טחון (או בקר מעורבב עם שומן טלה)
    • 2 כפותרכז רימונים
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 שן שום כתושה
    • 1 עגבניה קלופה וקצוצה
    • מלח
    • פלפל שחור
  • להגשה:

    • שמן זית
    • בצל ירוק קצוץ או כוסברה

אופן ההכנה

איך מכינים מאפי לחמעג'ון?

  • 1הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  • 2מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 3מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 4הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.
  • 5הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק. מניחים בתבנית.
  • 6אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.
  • 7מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully