מתכונים חמים

מאפי לחמעג'ון

אתם במצב רוח לשיתוף? המנה הטורקית שמחברת בין לחם ובשר היא השילוב המושלם לארוחת שרינג

מתכון מאת: אבי ביטון
  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • למילוי הבשר:
  • 300 גרם בשר טלה טחון גס
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • עגבניה קלופה וקצוצה
  • להגשה:
  • שמן זית
  • בצל ירוק קצוץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  • 2. מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 4.הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.
  • 5. הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק.
  • 6. אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.
  • 7. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully