מאפי לחמעג'ון
אתם במצב רוח לשיתוף? המנה הטורקית שמחברת בין לחם ובשר היא השילוב המושלם לארוחת שרינג
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- 1 כף שמן זית
- למילוי הבשר:
- 300 גרם בשר טלה טחון גס
- 2 כפות רכז רימונים
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל
- עגבניה קלופה וקצוצה
- להגשה:
- שמן זית
- בצל ירוק קצוץ
- 1. הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
- 2. מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 4.הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.
- 5. הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק.
- 6. אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.
- 7. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה