פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולד

      עוגת שוקולד ללא גלוטן מ-2 מרכיבים בלבד

      26 מדרגים / 3.93 כוכבים

      עוגת שוקולד ללא גלוטו מ-2 מרכיבים (דרור עינב)
      עוגת שוקולד ללא גלוטו מ-2 מרכיבים (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: תבנית בקוטר 20-22 ס"מ או 4-5 קעריות סופלה עמידות לחום
      • 1 צנצנת (350 גרם) ממרח שוקולד בטעם אגוזי לוז (או כל ממרח אחר שאוהבים)
      • 6 ביצים, רצוי בטמפ' החדר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. מניחים את צנצנת השוקולד בתוך קערית עם מים רותחים ומערבבים מדי פעם עד לקבלת קרם רך ומעט נוזלי.
      • 3. בינתיים מפרידים את הביצים- חלבונים לקערת המיקסר וחלמונים לקערית קטנה.
      • 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבריק, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני עד שכולם נטמעים בקצף.
      • 5. מוסיפים בהדרגתיות את ממרח השוקולד הרך וממשיכים לערבל. מדי פעם בעזרת מרית (לקקן) מגרדים את השוקולד שנדבק לתחתית ולדפנות וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת שוקולדית אחידה ותפוחה.
      • 6. מעבירים לתבנית משומנת. שימו לב שהבלילה נוזלית יחסית כי אין קמח ולכן אם משתמשים בתבנית מתפרקת יש לאטום אותה היטב או לרפד בנייר אפיה.
      • 7. אופים בין 25-30 דקות. העוגה תצא תפוחה ואז תאבד מגובהה ותחזור לגובה ההתחלתי שלה. מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות סופית.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -