פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חומוס ביתי

      אבי ביטון מלמד איך להכין חומוס ביתי אמיתי מאפס, ומבטיח שעם קצת השקעה יצא גם לכם חומוס אליפות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לכ-6 מנות
      • 3 כוסות גרגירי חומוס בולגרי מושרה כל הלילה
      • כפית אבקת סודה לשתייה
      • 2 כפיות סוכר
      • מלח
      • כוס מים קרים מאוד
      • 1/2 כוס מיץ לימון
      • 1/2 1 כוסות טחינה איכותית
      • להגשה
      • שמן זית
      • פטרוזיליה קצוצה
      • להגשה
      • פיתות

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את גרגרי החומוס בתוך סיר בינוני. יוצקים מים עד גובה כ-5 ס"מ מעל החומוס ומביאים לרתיחה.
      • 2. מוציאים את הקצף ומוסיפים סוכר וסודה ממשיכים ברתיחה כשעה עד שגרגרי החומוס רכים ושבורים והמים בדיוק בגובה גרגרי החומוס (אם יש הרבה מים ממשיכים עוד בבישול ואם מעט מים מוסיפים).
      • 3. מקררים היטב.
      • 4. מוסיפים לחומוס את המלח וטוחנים עם כוס מים. כשהוא מגיע למרקם של משחה מוסיפים מיץ לימון ותוך כדי המשך טחינה מוסיפים את הטחינה. מוסיפים מים קרים לדילול במקרה הצורך.
      • 5. מגישים עם שמן זית ופטרוזיליה.

      עוד מתכוני חומוס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -