וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיר משפחתי: קציצות ברוטב כרישה וגרגרי חומוס

אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, בשיתוף שמן עץ הזית

30.1.2018 / 8:30

אבי ביטון מנצל את השפע העונתי ומכין לקציצות המפורסמות שלו רוטב עם הרבה כרישה, עלי סלרי וגרגרי חומוס. ותתפלאו לגלות שגם הדור הצעיר במשפחה יתענג עליהם

עונת הגשמים עושה טוב לכרישות והן יוסיפו המון טעם לסיר קציצות חורפי עם גרגרי חומוס ועלי סלרי, שגם נמצא עכשיו בשיאו. טיפ: לפרוסות הכרישה מומלץ לתת צריבה בשמן זית ולפזר מעט מלח גס על מנת שיגירו נוזלים.

טבעוני וצבעוני: קדירת ירקות וערמונים משגעת
מדריך הבישול: איך מכינים את הקציצה המושלמת?
קציצות דגים ופראסה עם סלט טורקי זריז

קציצות בקר בכרישה וגרגרי חומוס

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: 15-20 קציצות
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • 3 כרישות חתוכות לפרוסות בעובי 3 ס"מ
  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ומבושלים (או קפואים)
  • צרור עלי סלרי קצוצים עם הגבעולים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1.הקציצות: בקערה שמים את הבשר הטחון, הבצל, הפטרוזיליה, הביצה, פירורי הלחם ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב בעזרת כפות הידיים על לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד.
  • 2. הרוטב: בסיר רחב עם שמן זית מטגנים את הכרישה עם מעט מלח כדי שתגיר נוזלים. מטגנים עד השחמה קלה.
  • 3. מוסיפים את גרגרי החומוס ואת הסלרי הקצוץ, יוצקים את המים, מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  • 4. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומכניסים לתוך הסיר.
  • 5. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים כ-45 דקות.
  • 6. לפני ההגשה אפשר לסחוט מעט מיץ לימון פנימה ולפזר פטרוזיליה קצוצה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.
  • קדירת ירקות חורף וערמונים

  • קציצות פראסה אפויות וצזיקי

  • קציצות דגים ברוטב פלפלים

  • חזה בקר צלוי

  • קטאייף במילוי שפונדרה

  • פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • קדירת בקר ים תיכונית

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • קציצות ברוטב חמוסטה חמצמץ

  • פיתה שרופה עם בשר וביצה

  • תבשיל לשון בקר

  • סלט "כל העגבניות"

  • כבד עגל ביין אדום

אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, בשיתוף שמן עץ הזית
  • עוד באותו נושא:
  • קציצות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully