פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גזר עם קרם מסקרפונה

      מירב שיינר במתכון שלה לעוגה שדורגה כאחת מחמש העוגות האהובות ביותר בכל הזמנים בארה"ב: עוגת גזר עסיסית עם קרם מסקרפונה

      3 מדרגים / 4 כוכבים

      עוגת גזר בסגנון שיווצרי (דרור עינב)
      עוגת גזר בסגנון שיווצרי (דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 18 ס"מ או לשתי תבניות אינגליש באורך 20 ס"מ
      • 3 ביצים בגודל מדיום (160 גרם)
      • 1 כף גדושה מייפל (25 גרם)
      • 1/4 1 כוס סוכר (250 גרם)
      • 3/4 כוס שמן צמחי (175 גרם)
      • 1/3 1 כוס קמח (175 גרם)
      • 1 כפית אבקת אפייה (7 גרם)
      • 1/2 כפית קינמון טחון
      • 1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
      • 4 גזרים בינוניים מגורדים גס (200 גרם)
      • שני חופנים (כ-50 גרם) 50 גרם אגוזי פקאן מקומחים (או חמוציות/ צימוקים כהים/ אגוזי מלך)
      • לציפוי:
      • 250 מיל' שמנת מתוקה להקצפה
      • 200 גרם גבינת מסקרפונה
      • 50 גרם אבקת סוכר
      • 1 כפית וניל
      • 1 כפית גדושה אינסטנט פודינג

      אופן ההכנה

      • 1. לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את הביצים, הסוכר והמייפל, ומקציפים לתערובת בהירה ותפוחה פי שלוש. מיד אחרי ההקצפה מזלפים את השמן באיטיות.
      • 2. בקערה קטנה נפרדת, מערבבים היטב את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והתבלינים. מחליפים במיקסר לוו גיטרה ומוסיפים בשתי פעימות. מערבלים דקה.
      • 3. מוסיפים את הגזר והאגוזים ומערבלים כמה שניות עד לפיזור אופטימלי.
      • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו. בינתיים משמנים את התבנית במעט חמאה ומרפדים היטב את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
      • 5. יוצקים את התערובת המוכנה אל התבנית ומכניסים לתנור לאפייה בת 50 -60 דקות, עד למבחן 'קיסם יבש'. בתום האפייה מצננים בתבנית כחצי שעה.
      • 7. בינתיים מקציפים את השמנת, הגבינה, הסוכר והווניל לקרם יציב.
      • 8. מחלצים את העוגה בעדינות מן התבנית ומצפים בקרם. לתוצאה מרשימה יותר, אפשר לחצות את העוגה לרוחב (במאוזן), ולהניח מן הקרם גם בין השכבות (כמו בתמונות). אפשר לקשט מלמעלה ב'שיערות' מקליפת תפוז או במעט אגוזים גרוסים גס ובכלל בפירות יבשים שיש בבית.
      • דגשים חשובים:
      • 1. רצוי לגרד את הגזרים סמוך לזמן הכנת העוגה על מנת שתישמר העסיסיות.
      • 2. רצוי לקמח את התוספות לפני הוספתם לבלילה על מנת שלא ישקעו לקרקעית העוגה.
      • 3. מוטב לא לערבל יותר מדי את הבלילה על מנת לשמור על אווריריותה.
      • 4. מומלץ לשמן את התבניות ולצפות בנייר אפייה או בקמח (ולנער עודפים) על מנת שניתן יהיה לחלצה בקלות.
      • הצעות והמרות:
      • 1. ניתן להמיר את הגזר לכל ירק כתום אחר מלבד דלעת.
      • 2. ניתן להכניס בתוספות כל סוג אגוז שאוהבים, כדאי לקלות מעט לפני, לצנן ולקמח.
      • 3. ניתן להעשיר את העוגה בכמות קטנה של ממתיק נוסף, כפי שנעשה כאן: מייפל, דבש, סילאן או מעט סוכר חום.
      • 4. במידה ורוצים להמיר מחצית מכמות הקמח למלא, חשוב להוסיף עוד נוזלים לבצק: עוד ביצה ואף מעט מים על מנת שהעוגה לא תצא דחוסה מדי.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -