וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוחי אדמה בתנור, עם מקסימום קראנץ'

אין כמו הקצוות השרופים של תפוחי האדמה. רונית אבידן-שיינפלד מבשלת, שוברת וצולה בחום גבוהה והתוצאה היא תפוחי אדמה זהובים עם הרבה קצוות קראנצ'ים

תפוחי אדמה מפורקים וזהובים. רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
אינסוף של קצוות שחומים פריכים. תפוחי אדמה מפורקים בתנור/מערכת וואלה! NEWS, רונית אבידן שיינפלד

פרוסים, מעוכים, שבורים ואפילו דרוסים - לכל אחד יש את השיטה שלו להכנת תבנית תפוחי אדמה מושלמת, זו שעוד לפני סוף הארוחה כבר תסיים את תפקידה ריקה ומלאת גאוות במרכז השולחן.

החלק הכי טעים בכל תבנית כזו באשר תהיה הוא הפינות השרופות, ה"שוונצים" הקריספיים, אלו שאי אפשר להפסיק לאכול ושכולם תמיד מקווים לשים את ידם עליהם. אז במקום למעוך או לחתוך אנחנו פשוט מפרקים את תפוחי האדמה עם הידיים. קודם כל מבשלים היטב עד שהם מאוד רכים ואז פשוט בוצעים מהם נתחים א-סימטריים.

זה נראה מבולגן, אבל זה באמת כל הפאן. מלא קצוות ופינות פוטנציאליות נוצרות וברגע שמזלפים מעל הכול שמן זית ומכניסים לתנר לחום גבוה הן מזהיבות, משחימות ומתפצפצות בפה.

תפוחי אדמה קראנצ'יים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
תפוחי אדמה מפורקים וזהובים. רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה! NEWS
תפוחי אדמה שבורים. זהובים ופריכים/רונית אבידן שיינפלד

מצרכים למתכון

    • 7תפוחי אדמה (מומלץ מזן באטר או ראטה)
    • 6שיני שום שלמות עם הקליפה
    • שמן זית בנדיבות
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס (רשות)

אופן ההכנה

איך מכינים תפוחי אדמה קראנצ'יים?

  • 1
    שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מומלץ עם סקוץ' כדי להיפטר משאריות אדמה ולכלוכים על הקליפה.
  • 2
    מכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה לסיר עם מים מעט מומלחים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית לפחות 30 דקות (תלוי בגודל). תפוחי האדמה צריכים להיות מאוד רכים.
  • 3
    כשתפוחי האדמה רכים מוציאים אותם מהמים ונותנים להם להתקרר מעט ולהתייבש תוך שהם מעלים אדים. אפשר גם לבשל אותם מראש בבוקר.
  • 4
    לוקחים את תפוחי האדמה שהתקררו ופשוט שוברים ומפרקים אותם בעזרת הידיים (לא עם סכין) לחצאים או רבעים, תלוי בגודל.
  • 5
    את הנתחים הלא סימטריים והמבולגנים שקרענו ובצענו מכניסים לקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את שיני השום ועלי התבלין ויוצקים שמן זית בנדיבות. מקפיצים את הקערה עד שכל קרעי התפודים מצופים ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. זה בסדר שהם קצת נמעכים ומתפרקים. זה הכיף. אפשר גם לסדר אותם מראש בתבנית ולתבל עליה, רק לוודא שהם מצופים היטב בשמן.
  • 6
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהם הופכים לשחומים וזהובים עם הרבה קצוות קריספיים (משך הזמן תלוי בחום התנור, בין 20 דקות לחצי שעה, עד שהם מזהיבים יפה).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully