פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות זוקיני וגבינות

      קציצות זוקינישחומות ופריכות, שחובה להגיש לצד יוגורט מרענן מתובל בשמן זית ואורגנו ופלחי לימון

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      קציצות קישואים (דרור עינב)
      קציצות קישואים (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 20 קציצות
      • 4 זוקיני או 5 קישואים בינוניים
      • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
      • 1 שן שום כתושה
      • 3 כפות שמיר קצוץ
      • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור
      • 7 כפות קמח תופח
      • 1/2 כוס גבינת קפלוטירי יוונית או קשקבל מגוררת
      • 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת
      • שמן לטיגון
      • להגשה:
      • יוגורט כבשים
      • מעט אורגנו יבש
      • שמן זית
      • פלחי לימונים

      אופן ההכנה

      • 1. מגררים את הזוקיני או הקישואים בפומפייה גסה עד לקבלת
      • 2 כוסות קישואים מגוררים.
      • 2. מערבבים בקערה גדולה תחילה הקישואים המגוררים עם שאר המרכיבים למעט הגבינות. מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
      • 3. מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ (אם רוצים לדעת שהשמן התחמם בוודאות, מניחים בתוכו פרוסת גזר ומתחילים לחמם. כשהגזר מתחיל להשחים, השמן הגיע לטמפ' הנכונה).
      • 4. לוקחים כף מהעיסה הרכה ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתוך השמן החם. הקציצה נוצרת מעצמה וצפה מיד. ממשיכים כך עם כל העיסה.
      • 5. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות ומעבירים לנייר סופג.
      • 6. להגשה מכינים קערית עם יוגורט ומעליו מעט אורגנו יבש ושמן זית.מגישים עם היוגורט המתובל ועם פלחי לימונים.
      • אחסון וחימום:
      • אם נותרו קציצות מטוגנות, מאחסנים אותן במקרר ולמחרת מחממים בתנור בחום של 200-180 מעלות.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -