פרגיות במייפל
רונית אבידן במתכון לארוחה משביעה וטעימה שאפשר להכין בקלות ובמהירות : פרגיות בתבנית עם ירקות צבעוניים
פרגיות וירקות צבעוניים בתבנית אחת (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- כמות: 4-5 מנות
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
- 2 גזרים קלופים חתוכים לשמיניות לאורך (אם הגזרים ארוכים חותכים לחצי)
- 1 זוקיני חתוך לשמיניות
- 1 בטטה קטנה חתוכה לחצי פרוסות
- 2 בצלים סגולים לא גדולים קלופים חתוכים לשמיניות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון או פורטובלו חתוכות גס
- למשרה:
- 1-2 לימונים סחוטים למיץ, תלוי בכמות המיץ (או 3 יח' ליים)
- 1/4 כוס מייפל
- 1 כף שטוחה מיסו
- 2 שיני שום קצוצות או כתושות
- 1 פלפל אדום חריף פרוס (רשות)
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- להגשה:
- אורז לבן
- עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
- 1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומאזנים טעמים לפי הצורך (מלוח- מיסו, חמוץ- לימון, מתוק- מייפל, חריף- פלפל). אין צורך להוסיף מלח כי המיסו מלוח.
- 2. מוסיפים את נתחי הפרגית לקערה ומערבבים כך שהיא מכוסה היטב במשרה - במידה ומכינים מראש ניתן בשלב זה להכניס את הפרגית במשרה למקרר עד לילה או להמשיך.
- 3. מוסיפים לקערה את הירקות ומערבבים בזהירות כך שגם הם מצופים פחות או יותר במשרה.
- 4. מעבירים את הפרגיות עם הירקות לתבנית פיירקס עמוקה יחסית שתוכל להכיל את הנוזלים.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 35-45 דקות או עד שהירקות והפרגיות משחימים בקצוות.
- 6. מגישים מעל אורז עם מעט כוסברה קצוצה מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה