פרגיות במייפל

רונית אבידן במתכון לארוחה משביעה וטעימה שאפשר להכין בקלות ובמהירות : פרגיות בתבנית עם ירקות צבעוניים

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה!
פרגיות וירקות צבעוניים בתבנית אחת. נמרוד סונדרס
פרגיות וירקות צבעוניים בתבנית אחת

מצרכים

  • כמות: 4-5 מנות
  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לשמיניות לאורך (אם הגזרים ארוכים חותכים לחצי)
  • 1 זוקיני חתוך לשמיניות
  • 1 בטטה קטנה חתוכה לחצי פרוסות
  • 2 בצלים סגולים לא גדולים קלופים חתוכים לשמיניות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון או פורטובלו חתוכות גס
  • למשרה:
  • 1-2 לימונים סחוטים למיץ, תלוי בכמות המיץ (או 3 יח' ליים)
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כף שטוחה מיסו
  • 2 שיני שום קצוצות או כתושות
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס (רשות)
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • אורז לבן
  • עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומאזנים טעמים לפי הצורך (מלוח- מיסו, חמוץ- לימון, מתוק- מייפל, חריף- פלפל). אין צורך להוסיף מלח כי המיסו מלוח.
  • 2. מוסיפים את נתחי הפרגית לקערה ומערבבים כך שהיא מכוסה היטב במשרה - במידה ומכינים מראש ניתן בשלב זה להכניס את הפרגית במשרה למקרר עד לילה או להמשיך.
  • 3. מוסיפים לקערה את הירקות ומערבבים בזהירות כך שגם הם מצופים פחות או יותר במשרה.
  • 4. מעבירים את הפרגיות עם הירקות לתבנית פיירקס עמוקה יחסית שתוכל להכיל את הנוזלים.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 35-45 דקות או עד שהירקות והפרגיות משחימים בקצוות.
  • 6. מגישים מעל אורז עם מעט כוסברה קצוצה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully