פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פפרדלה שוק טלה

      אבי ביטון מבקר במסעדה האיטלקית המשפחתית ג'מה, ומשיג מהשף רמי אמינוב את המתכון הפשוט לביצוע של תבשיל הפסטה המפנק הזה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • כמות: 6-8 סועדים
      • 2-2.5 ק"ג שוק טלה (ניתן לבקש מהקצב שיישר את החלק הבולט של העצם על מנת להקל על ההכנסה לתבנית)
      • 4 בצלים קלופים וצלויים
      • 4 גזרים חתוכים גס
      • 6 גבעולי סלרי עם העלים
      • 6 שיני שום קלופות
      • 2 ענפי רוזמרין
      • 1 ענף מרווה
      • 1 פלפל צ'ילי אדום
      • בקבוק יין לבן
      • מלח ופלפל
      • מים לכיסוי
      • 2 חבילות פסטה פרפדלה או פסטה ביתית
      • הערה: כמות הטלה בסוף הבישול מספיקה לכמות של לפחות שתי חבילות פסטה, אבל אם כמות הסועדים קטנה, אין צורך להכין את כל הפסטה בפעם אחת. הטלה הצלוי יכול להישמר במקרר כמה ימים וניתן בכל פעם להכין מנה לפי הכמות הנדרשת.

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. בתבנית גדולה ועמוקה מניחים את שוק הטלה יחד עם כל הירקות ועשבי התיבול.
      • 3. יוצקים מעל הכל את בקבוק היין ואם צריך מוסיפים עוד מים עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומכסים היטב בנייר כסף.
      • 4. מכניסים לתנור ל-20 דקות, מורידים את חום התנור ל-120 מעלות וממשיכים לצלות על חום נמוך לילה, כ-8 שעות. כשהבשר רך ונימוח מוציאים ומצננים. עד שלב זה ניתן להכין אפילו יומיים עד ארבעה ימים מראש.
      • 5. מסננים את השוק הצלוי מנוזלי הבישול ושומרים אותם. את הבשר מפרקים לנתחים לא גדולים עם הידיים.
      • 6.לפני ההגשה: מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח ובמקביל מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
      • 7. צורבים את נתחי הטלה במחבת, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול ששמרנו (הציר) לפי הצורך, אנחנו רוצים רוטב סמיך ולא דליל מדי, מוסיפים פנימה את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -