פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אורז

      אבי ביטון מגיע לבקר ב EATS קפה - מעדניה בתל אביב, ומארגן לנו ממיכל אפשטיין את המתכון לסלט אורז צבעוני, שאפשר להגיש כתוספת בארוחה משפחתית או כארוחת קיץ שלמה

      3 מדרגים / 3.32 כוכבים

      סלט אורז ( , גל זהבי)
      סלט אורז ( , גל זהבי)

      מצרכים

      • סלט אורז מלא ובטטות:
      • 1 כוס אורז מלא
      • 1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
      • 1 בצל סגול אחר חתוך לשמיניות
      • 1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס דק
      • חופן עלי כוסברה
      • חופן עלי בזיליקום קרועים
      • חופן בצל ירוק פרוס
      • 2 כפות שומשום שחור
      • 2 כפות זרעי חמנייה קלויים
      • 2 כפות זרעי דלעת קלויים
      • מלח
      • פלפל
      • לרוטב:
      • 8 כפות שמן זית
      • 1/2 1 כפות סויה
      • 1 כף שמן שומשום
      • כפית שום כתוש
      • 1.5 כפות סוכר חום
      • 1/2 2 כפות מיץ לימון
      • גרידת לימון
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן או כמו שמבשלים פסטה עד ריכוך ומצננים מעט.
      • 2. מסדרים על מגש אפייה את קוביות הבטטה ושמיניות הבצל, מזלפים במעט שמן זית מלח ופלפל ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-20-25 דקות.
      • 3. בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב ביחד ומניחים בצד.
      • 4. הרכבת הסלט: שמים בקערה גדולה את האורז עם כל שאר חומרי הסלט פרט לבטטות והבצלים, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב.
      • 5. לבסוף מוסיפים את הבטטות והבצלים ומערבבים שנית בזהירות כדי שלא יימעכו.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -