פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מפרום קולורבי

      לשף יוסי שטרית יש את הגרסה הייחודית שלו להכנת מפרום: את תפוחי האדמה הוא מחליף בקולרבי ובמקום מילוי הבקר הוא מכין תערובת מתובלת וקלילה של עוף ואורז

      3 מדרגים / 3.55 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • 10 קולרבי קטנים קלופים (מכל יחידה יוצאות 3 יח' מפרום)
      • למילוי:
      • 500 גרם חזה עוף טחון או קצוץ מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
      • 1 כוס אורז בסמטי
      • חופן פטרוזיליה קצוצה
      • 2 כפיות בהרט
      • 1 בצל לבן קטן קצוץ דק
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • לרוטב:
      • 3 עגבניות פרוסות
      • 1 כוס ציר עוף מושחם
      • 1 ליטר ציר עוף בהיר או מים
      • 10 שיני שום קלופות
      • מעט בהרט
      • מלח פלפל שחור לפי הטעם.

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת המילוי: מבשלים את האורז הבסמטי 10 דקות במים רותחים כמו פסטה ומסננים.
      • 2. מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים בבהרט, במלח ופלפל שחור. מכניסים למקרר.
      • 3.הכנת הקולרבי: בוחרים קולרבי לא מאוד טרי, אנחנו רוצים שיהיה מעט גמיש ולא יישבר. פורסים כל אחד ל- 3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע, כדי שאפשר יהיה למלא כמו סנדוויץ' (ראה סרטון).
      • 4. ממלאים את הכיסים שנוצרו במלית שהכנו ומניחים בצד.
      • 5.הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח יחסית מסדרים את פרוסות העגבניות כך שיכסו את כל שטח הסיר. מפזרים מעל את שיני השום.
      • 6. מסדרים מעל את הקולרבי הממולא בשכבה אחת וצפופה כשהם מעט עולים אחד על השני (ראה בסרטון). יוצקים מעל את הציר ואת המים ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור.
      • 7. מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנה לשעה וחצי.
      • 8. ניתן בסוף להשחים כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות ללא מכסה.

      עוד מתכוני עוף

      מפרום קולורבי
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -