לשף יוסי שטרית אין כוונה להתחרות בשום מאמא טריפולטאית בהכנת מפרום, אבל במקום זה הוא מכין את הגרסה הייחודית שלו והיא לא דומה לאף אחת שטעמתם לפני כן. את תפוחי האדמה המוכרים הוא מחליף בקולרבי ובמקום מילוי בשר הבקר הכבד הוא משתמש בעוף ואורז מתובלים. גם את הרוטב האדום המסורתי מרסק עגבניות, הוא מכין מפרוסות עגבניות טריות, הרבה שום וציר עוף שחום.
טיפ: רצוי לבחור קולרבי לא מאוד טרי, אנחנו רוצים שיהיה מעט גמיש ולא יישבר במהלך המילוי.
מפרום קולרבי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10יחידותקולורבי קטן (מכל יחידה יוצאות 3 יח' מפרום)
למילוי
- 500גרםעוף טחון
- 1כוסאורז בסמטי
- 1חופןפטרוזיליה קצוצה
- 2כפיותבהרט
- 1בצל קטן קצוץ דק
- מלח
- פלפל
לרוטב
- 3עגבניות פרוסות
- 1כוסציר עוף מושחם
- 1ליטרציר עוף מים
- 10שיני שום קלופות
- מעטבהרט
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מפרום קולרבי?
- 1הכנת המילוי: מבשלים את האורז הבסמטי 10 דקות במים רותחים כמו פסטה ומסננים.
- 2מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים בבהרט, במלח ופלפל שחור. מכניסים למקרר.
- 3הכנת הקולרבי: בוחרים קולרבי לא מאוד טרי, אנחנו רוצים שיהיה מעט גמיש ולא יישבר. מקלפים ופורסים כל אחד ל- 3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע, כדי שאפשר יהיה למלא כמו סנדוויץ' (ראה סרטון).
- 4ממלאים את הכיסים שנוצרו במלית שהכנו ומניחים בצד.
- 5הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח יחסית מסדרים את פרוסות העגבניות כך שיכסו את כל שטח הסיר. מפזרים מעל את שיני השום.
- 6מסדרים מעל את הקולרבי הממולא בשכבה אחת וצפופה כשהם מעט עולים אחד על השני (ראה בסרטון). יוצקים מעל את הציר ואת המים ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור.
- 7מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנה לשעה וחצי.
- 8ניתן בסוף להשחים כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות ללא מכסה.