Primary Advertiser

מפרום קולרבי של יוסי שטרית

יוסי שטרית בשיתוף עוף טוב, בשיתוף עוף טוב

12.9.2018 / 7:41

לשף יוסי שטרית יש את הגרסה הייחודית שלו להכנת מפרום, והיא לא דומה לאף אחת שטעמתם לפני כן. את תפוחי האדמה הוא מחליף בקולרבי המופלא והעשיר בטעם ובמקום מילוי הבקר הכבד הוא מכין תערובת מתובלת וקלילה של עוף ואורז. חכו שתגיעו לרוטב

בבושקה הפקות

לשף יוסי שטרית אין כוונה להתחרות בשום מאמא טריפולטאית בהכנת מפרום, אבל במקום זה הוא מכין את הגרסה הייחודית שלו והיא לא דומה לאף אחת שטעמתם לפני כן. את תפוחי האדמה המוכרים הוא מחליף בקולרבי ובמקום מילוי בשר הבקר הכבד הוא משתמש בעוף ואורז מתובלים. גם את הרוטב האדום המסורתי מרסק עגבניות, הוא מכין מפרוסות עגבניות טריות, הרבה שום וציר עוף שחום.

טיפ: רצוי לבחור קולרבי לא מאוד טרי, אנחנו רוצים שיהיה מעט גמיש ולא יישבר במהלך המילוי.

מפרום קולרבי

מתכון מאת: יוסי שיטרית, מערכת וואלה

40 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,30 יחידות
בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

    • 10יחידותקולורבי קטן (מכל יחידה יוצאות 3 יח' מפרום)
  • למילוי

    • 500גרםעוף טחון
    • 1כוסאורז בסמטי
    • 1חופןפטרוזיליה קצוצה
    • 2כפיותבהרט
    • 1בצל קטן קצוץ דק
    • מלח
    • פלפל
  • לרוטב

    • 3עגבניות פרוסות
    • 1כוסציר עוף מושחם
    • 1ליטרציר עוף מים
    • 10שיני שום קלופות
    • מעטבהרט
    • מלח
    • פלפל שחור

אופן ההכנה

איך מכינים מפרום קולרבי?

  • 1
    הכנת המילוי: מבשלים את האורז הבסמטי 10 דקות במים רותחים כמו פסטה ומסננים.
  • 2
    מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המילוי ומתבלים בבהרט, במלח ופלפל שחור. מכניסים למקרר.
  • 3
    הכנת הקולרבי: בוחרים קולרבי לא מאוד טרי, אנחנו רוצים שיהיה מעט גמיש ולא יישבר. מקלפים ופורסים כל אחד ל- 3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע, כדי שאפשר יהיה למלא כמו סנדוויץ' (ראה סרטון).
  • 4
    ממלאים את הכיסים שנוצרו במלית שהכנו ומניחים בצד.
  • 5
    הכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח יחסית מסדרים את פרוסות העגבניות כך שיכסו את כל שטח הסיר. מפזרים מעל את שיני השום.
  • 6
    מסדרים מעל את הקולרבי הממולא בשכבה אחת וצפופה כשהם מעט עולים אחד על השני (ראה בסרטון). יוצקים מעל את הציר ואת המים ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל שחור.
  • 7
    מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנה לשעה וחצי.
  • 8
    ניתן בסוף להשחים כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות ללא מכסה.
יוסי שטרית בשיתוף עוף טוב, בשיתוף עוף טוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully