פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיצה של פיאצה

      אבי ביטון הגיע לבקר ולפרגן למסעדת פיאצה בדיזנגוף ויוצא עם מתכון לפיצה ביתית מבצק מצוין

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה

      מצרכים

      • כמות: עבור 4-5 פיצות אישיות בינוניות
      • לבצק:
      • קילו קמח (רצוי קמח פיצה מסוג ג'ירוסולה או מימוסה)
      • 30 גרם מלח (2 כפות)
      • 5 גרם שמרים (1 כפית)
      • 20 גרם שמן קנולה
      • 580 מ"ל מים
      • לרוטב:
      • 200 גר' עגבניות מרוסקות (רצוי תוצרת שאיטליה)
      • קורט מלח
      • קורט אורגנו יבש
      • קורט בזיליקום קצוץ
      • 1 שן שום כתושה
      • קורט סוכר חום
      • 1 כף שמן זית
      • גבינת מוצרלה
      • תוספות לפי העדפה
      • עלי רוקט טריים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח ובקערית קטנה את המים עם השמרים.
      • 2. שופכים לקערת המיקסר את המים עם השמרים ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
      • 3. מוסיפים לאט ובהדרגה את השמן וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות. מעבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
      • 4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ויוצרים 4-5 כדורים בגודל אגרוף. עוטפים את הכדורים בניילון נצמד, מניחים במגש ומעבירים למקרר ל-6-7 שעות.
      • 5. טוחנים יחד את כל המרכיבים של הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מחממים תנור לחום מקסימלי של 250-230 מעלות. אם יש אבן פיצה מחממים גם אותה.
      • 6. מותחים ביד את הבצק בצורה עגולה על משטח מעט מקומח לקוטר בצק של 25 ס"מ. ניתן להיעזר במערוך.
      • 7. מחוררים קצת את הבצק במזלג כדי שלא יתפח. מורחים רוטב עגבניות בצורה מעגלית תוך השארת שוליים ללא רוטב. מפזרים מוצרלה מגורדת ותוספות לפי הטעם ומכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהפיצה מוכנה.
      • 8. מומלץ לפזר לפני ההגשה עלי ארוגולה טריים.
      פיצה של פיאצה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות