מאפה פולנטה מושלם
זה הזמן לגלות את הקסמים שניתן לעשות במטבח עם קמח תירס. להלן מתכון לבראנץ' המושלם! מאפה זהוב שנאפה בתנור עם עגבניות שרי, גבינה כחולה, צנוברים ועלי בזיליקום.
- 20 דקות עבודה
- קל להכנה
- 8 סועדים
- קוטר 24 ס״מ
מצרכים
- 55 גרם צנוברים
- 1 כוס קמח תירס לפולנטה
- 3 כפות חמאה
- 10-12 עגבניות שרי, חצויות
- עלי בזיליקום טריים
- 4 כוסות מים
- שמן זית לשימון התבנית
- 2 כפות שמרים
- 125 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או אחרת לבחירתכם)
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1.
- קולים את הצנוברים במחבת יבשה מעל אש בינונית עד הזהבה. מסירים ושומרים בצד.
- 2.
- יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח ואת הפולנטה, מערבבים בעזרת כף עץ ומבשלים על אש קטנה 35-40 דקות עד לקבל פולנטה סמיכה וקרמית. חשוב להקפיד לבחוש מידי פעם. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
- 3.
- בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.
- 4.
- כשהפולנטה מגיעה לסמיכות ולמרקם הרצוי, מוסיפים את החמאה ואת השמרים ובוחשים פנימה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
- 5.
- יוצקים את הפולנטה לתבנית ומסדרים מעליה את עגבניות השרי, הגבינה הכחולה והצנוברים.
- 6.
- מכניסים לתנור החם ל- 20-25 דקות עד הזהבה.
- 7.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.