מתכונים חמים

מאפה פולנטה מושלם

זה הזמן לגלות את הקסמים שניתן לעשות במטבח עם קמח תירס. להלן מתכון לבראנץ' המושלם! מאפה זהוב שנאפה בתנור עם עגבניות שרי, גבינה כחולה, צנוברים ועלי בזיליקום.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 20 דקות עבודה

  • קל להכנה

  • 8 סועדים

  • קוטר 24 ס״מ

מאפה פולנטה ועגבניות שרי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 55 גרם צנוברים
  • 1 כוס קמח תירס לפולנטה
  • 3 כפות חמאה
  • 10-12 עגבניות שרי, חצויות
  • עלי בזיליקום טריים
  • 4 כוסות מים
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 2 כפות שמרים
  • 125 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או אחרת לבחירתכם)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1.
  • קולים את הצנוברים במחבת יבשה מעל אש בינונית עד הזהבה. מסירים ושומרים בצד.
  • 2.
  • יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח ואת הפולנטה, מערבבים בעזרת כף עץ ומבשלים על אש קטנה 35-40 דקות עד לקבל פולנטה סמיכה וקרמית. חשוב להקפיד לבחוש מידי פעם. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
  • 3.
  • בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.
  • 4.
  • כשהפולנטה מגיעה לסמיכות ולמרקם הרצוי, מוסיפים את החמאה ואת השמרים ובוחשים פנימה. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
  • 5.
  • יוצקים את הפולנטה לתבנית ומסדרים מעליה את עגבניות השרי, הגבינה הכחולה והצנוברים.
  • 6.
  • מכניסים לתנור החם ל- 20-25 דקות עד הזהבה.
  • 7.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully