וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט קלמנטינות משגע

השף-קונדיטור אלדד שמואלי עושה המון כבוד לשפע החורפי שמניבים עצי ההדר. אנחנו לא יכולנו להישאר אדישים לטארט הקלמנטינות ומיד ביקשנו את המתכון

טארט קלמנטינות של אלדד שמואלי. אפיק גבאי,
ביס של חורף. טראטלט קלמנטינות מקורמל/אפיק גבאי

השף-קונדיטור אלדד שמואלי לא יכול היה להתעלם מהשפע שמתחילים להניב ההדרים הסמוכים של עמק מנשה, ויצר טארטאלטים עם קרם קלמנטינות כתמתם ושכבת קרמל דקיקה מעל.

המתכון, שאינו מצריך המון עבודה, דורש הכנה של יום מראש, ואת הטארטלטים האישיים אין שום בעיה גם להגיש כטארט בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.

טארט קלמנטינות מקורמל

מתכון מאת: אלדד שמואלי, מערכת וואלה אוכל

60 דקות עבודה,למתקדמים,קוטר 20 ס״מ
טארט קלמנטינות של אלדד שמואלי. אפיק גבאי,
טארט קלמנטינות של אלדד שמואלי/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לבצק פריך

    • 140גרםחמאה
    • 90גרםאבקת סוכר (3/4 כוס)
    • קורטמלח ים
    • 1לימון , רק הגרידה
    • ½כפיתתמצית וניל
    • 1ביצה
    • 1חלמון
    • 230גרםקמח ( 1/2 1 כוסות+ כף)
  • לקרם הקלמנטינות

    • 1ליטרמיץ קלמנטינות
    • 2קלמנטינות , רק הגרידה
    • 270גרםסוכר (1/3 1 כוסות)
    • ½לימון סחוט למיץ
    • 7ביצים
    • ½2 גרםג'לטין מושרה בחצי כוס מים כ-20 דקות ואז מסונן
    • 30גרםחמאה

אופן ההכנה

איך מכינים טארט קלמנטינות מקורמל?

  • 1
    הבצק הפריך: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים פרט לביצים ולקמח, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים עוד כמה שניות. מוסיפים את הקמח ומעבדים כחצי דקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר (רצוי לילה מראש).
  • 2
    מרדדים את הבצק הקר לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגול לתבנית בקוטר 20 ס"מ או עבור 4-5 רינגים אישיים. מסדרים את הבצק בתוך הרינגים או בתבנית הטארט ומכניסים למקפיא למשך 30 דקות.
  • 3
    בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק הקפוא, מניחים מעליו נייר אפייה (אם משתמשים ברינגים/תבניות אישיות גוזרים אותם בהתאם) ומעליהם מניחים קטניות מיובשות (אורז/שעועית) כמשקולות אפייה.
  • 4
    אופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות למשך 15 דקות. מוצאים, מסירים את המשקולת ונייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות.
  • 5
    קרם הקלמטינות: בסיר על אש קטנה מצמצמים את מיץ הקלמנטינות עד לקבלת 200 מ"ל מיץ מרוכז.
  • 6
    יוצקים לקערה את המיץ המצומצם, מיץ הלימון, חצי מכמות הסוכר וגרידת הקלמנטינות, לשים היטב עם הידיים ומניחים בצד ל-15 דקות.
  • 7
    בקערה נפרדת מערבבים בעדינות את מחצית הסוכר הנותרת והביצים, יוצקים פנימה את המיץ עם הסוכר והגרידה ומניחים מעל סיר אדים (באן מארי). מבשלים מעל באן מארי עד לטמפרטורה של 82 מעלות. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את תמיסת הג'לטין.
  • 8
    מסננים את התערובות דרך מסננת דקה לקערה נקייה ומניחים לה להתקרר כ-15 דקות. מערבבים פנימה את החמאה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מצננים לילה במקרר.
  • 9
    למחרת מסדרים את הקרם מעל הבצק האפוי ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות לייצוב. טובלים את החלק החיצוני של הקרם בסוכר דק ושורפים כמו קרם ברולה בעזרת מבער ידני (חשוב שהקרם יהיה מספיק קפוא). ממתינים 15 דקות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully