פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עראייס בשר בטוסטר

      עראייס טלה הוא בשר טחון בתוך פיתה צלויה, המוגש עם סלט עגבניות לימוני. השף אבי ביטון מפרגן למסעדת 25 מטר ומכין עראייס טלה טעים ועסיסי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

        • לעראייס (12 רבעים)

        • 300 גרםבשר טלה טחון
        • 3 פיתות
        • 1 צרורפטרוזיליה
        • כפיתכמון
        • כפיתבהרט
        • 1 כףשמן זית ושמן זית למשיחה
        • מלח
        • פלפל שחור
        • לסלט הלימוני

        • 1 לימון בינוני קצוץ ונקי מגרעינים
        • 2 עגבניות קצוצות
        • 1 צרורכוסברה קצוצה
        • 3 כפותשמן זית
        • מלח

      אופן ההכנה

        איך מכינים עראייס בשר בטוסטר ?

      • קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
      • מוסיפים את הבשר, שמן הזית והתבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
      • מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
      • חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר (כמו סנדוויץ').
      • משמנים רשת גריל או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
      • צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה על הגריל או בטוסטר מומלץ לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
      • חוצים את חצאי הפיתות לרבעים, ומגישים עם טחינה וסלט לימוני (מתכון בהמשך).
      • לסלט הלימוני: קוצצים דק את הלימון עם הקליפה, העגבניות, הכוסברה והצ'ילי. מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן הזית והמלח, ומגישים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -