וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עראייס ביתי: אבי ביטון מפרגן למסעדת 25 מטר

אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית

29.10.2015 / 9:29

מדי שבוע, השף אבי ביטון יוצא לפגוש את השפים שמאחורי המסעדות הישראליות שאנחנו כל כך אוהבים ומבשל לכם מנה בהשראתן. המסעדה הראשונה בה הוא מבקר היא 25M בשוק הכרמל שמלמדים אותו איך להכין עראייס מושלם

בבושקה הפקות

מסעדת 25M בשוק הכרמל היא למעשה שלוחה של הקצביה המפורסמת מיט מרקט אשר מרוחקת ממנה 25 מטרים בלבד, ומכאן שמה. המנה המזוהה ביותר עם המסעדה הצעירה היא עראייס: רבעי פיתה במילוי בשר קבב אשר עולים על הגריל עם המון שומן. השף אבי ביטון הלך לבדוק איך עושים אותה, וחזר משם עם מתכון משלו לעראייס טלה בטוסטר.

עראייס בשר בטוסטר

מתכון מאת: אבי ביטון

20 דקות עבודה,30 דקות סה"כ,קל להכנה,12 יחידות
אבי מפרגן ל-25 מטר. אפיק גבאי
אבי מפרגן ל-25 מטר

מצרכים למתכון

  • לעראייס (12 רבעים)

    • 300גרםבשר טלה טחון
    • 3פיתות
    • 1צרורפטרוזיליה
    • כפיתכמון
    • כפיתבהרט
    • 1כףשמן זית ושמן זית למשיחה
    • מלח
    • פלפל שחור
  • לסלט עגבניות

    • 1לימון בינוני קצוץ ונקי מגרעינים
    • 2עגבניות קצוצות
    • 1צרורכוסברה קצוצה
    • 3כפותשמן זית
    • מלח

אופן ההכנה

איך מכינים עראייס בשר בטוסטר?

  • 1
    קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
  • 2
    מוסיפים את הבשר, שמן הזית והתבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
  • 3
    מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
  • 4
    חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר (כמו סנדוויץ').
  • 5
    משמנים רשת גריל או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
  • 6
    צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה על הגריל או בטוסטר מומלץ לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
  • 7
    חוצים את חצאי הפיתות לרבעים, ומגישים עם טחינה וסלט לימוני (מתכון בהמשך).
  • 8
    לסלט הלימוני: קוצצים דק את הלימון עם הקליפה, העגבניות, הכוסברה והצ'ילי. מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן הזית והמלח, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully