וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מיסו יפני בקלי קלות

מרק מיסו יפני דורש בסך הכל כמה דקות הכנה. כל מה שצריך לעשות הוא לבקר בחנות המתמחה במוצרים מהמזרח הרחוק ולהתחיל במלאכה

מרק מיסו עשיר עם טופו, פטריות שיטאקי ואטריות. אלון מסיקה
קל להכין ומקבל באהבה כל תוספת כמו אטריות או עלים טריים/אלון מסיקה

אם אכלת פעם מרק מיסו במסעדה אסייתית אתם יודעים כמה כיף וטעים לאכול אותו. אם לא ידעתם, גם צוות המסעדה עצמה יודה בפניכם שברגע שיש לכם את כל המצרכים, להכין אותו זה ברמת משחק ילדים.

פעם היו צריכים לנסוע במיוחד לחנויות מתמחות במוצרים אסייתים, אבל היום הן באמת נפוצות בהמון מקומות. כל המצרכים פה יחזיקו לכם תקופה ארוכה מאוד, ככה שאתם מסודרים עד סוף החורף.

מרק מיסו

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,קל להכנה,1 סועדים
מרק מיסו. ShutterStock
מרק מיסו

מצרכים למתכון

    • 5כוסותמים
    • 1כףדאשי אבקה
    • 6פטריות שיטאקי מיובשות, מושרות בחצי כוס מים חמים ל-20 דקות ו
    • 1פטריות פורטובלו פרוסה דק
    • 3כפותאצות וואקמה או היז'יקי, מושרות במים קרים (ואקמה - כ-5 דקות. היז'יקי - כ-20 דקות)
    • ½3 כפותמיסו כהה או בהיר, לפי הטעם
    • 100גרםטופו חתוך לקוביות
    • 1בצל ירוק פרוס לחתיכות באורך של כ-2 ס

אופן ההכנה

איך מכינים מרק מיסו?

  • 1
    מחממים בסיר את המים והדאשי עד לסף רתיחה. פורסים דק את פטריות השיטאקי ומוסיפים אותן לסיר עם מי ההשריה והפורטובלו.
  • 2
    מוסיפים את האצות המושרות ומבשלים יחד כדקה.
  • 3
    מניחים את המיסו בקערית וממיסים בחצי כוס מהמרק החם. מוסיפים את המיסו המומס למרק תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
  • 4
    מניחים קוביות טופו ובצל ירוק בקעריות הגשה ומוזגים מעליהם את המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully