פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      'טאבולה' כוסמת ירוקה

      מתכון לסלט 'טאבולה' כוסמת ירוקה של עז תלם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      "טאבולה" כוסמת ירוקה (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • לכוסמת

        • כוסכוסמת ירוקה (לא קלויה)
        • מים רותחים (בסיר בינוני)
        • כפיתמלח (גדושה)
        • לסלט

        • צרורפטרוזיליה קצוצה (כולל הגבעולים)
        • 4 גבעוליבצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק)
        • ½ צרורנענע קצוצים (עלים בלבד)
        • חופןצימוקים שחורים או חמוציות מיובשות (חופן קטן)
        • חופןעגבניות שרי (חתוכות לפרוסות דקות)
        • מלפפון (חתוך לקוביות קטנות)
        • 5 כפותשמן זית (לתיבול)
        • 2 כפותלימון מיץ בלבד (סחוט טרי, אפשר גם יותר)
        • מעטמלח
        • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

      אופן ההכנה

        איך מכינים 'טאבולה' כוסמת ירוקה ?

      • מכינים את הכוסמת: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים והמלח.
      • מוסיפים את הכוסמת למים הרותחים ומבשלים 12-16 דקות (כמו פסטה) או עד שהגרגרים רכים אבל לא מתפרקים.
      • מסננים את הכוסמת וממתינים שתתקרר.
      • מכינים את הסלט: מעבירים את הכוסמת הקרה לקערה.
      • מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים.
      • מוסיפים את המלפפונים, העגבניות והצימוקים.
      • מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.
      • מגישים מיד (אפשר גם לקצוץ את עשבי התיבול שעה מראש ולתבל ברגע ההגשה).

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -