פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות תרד וכוסמת ירוקה

      מתכון לקציצות תרד וכוסמת ירוקה, עז תלם

      10 מדרגים / 3.28 כוכבים

      קציצות כוסמת (צילום: אסף אמברם)
      קציצות כוסמת (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • לכוסמת

        • כוסכוסמת ירוקה (לא קלויה)
        • כוסמים
        • לתערובת הקציצות

        • צרורתרד (או שקית עלים 400 גרם)
        • 3 גבעוליבצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
        • חופןאגוזי מלך קצוצים גס (חופן קטן, לא חובה)
        • מלח לפי הטעם
        • מעטשמן זית לטיגון

      אופן ההכנה

        איך מכינים קציצות תרד וכוסמת ירוקה ?

      • מכינים את הכוסמת: שמים את הכוסמת בקערה או קופסה, מוסיפים מים לכיסוי בגובה 1-2 ס"מ ומשהים במקרר שעתיים (אפשר יותר) עד שהכוסמת מתרככת ומתנפחת.
      • מסננים את הכוסמת מהמים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים את הכוסמת המושרית לעיסה.
      • מכינים את תערובת הקציצות: חותכים את התרד לרצועות עבות. מעבירים לקערה ומועכים את העלים עם הידיים בערך דקה, עד שהתרד מצטמק ומאבד את מרבית נפחו. סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה אחרת.
      • מוסיפים לקערה עם התרד את אגוזי המלך, המלח והבצל הירוק.
      • מוסיפים בהדרגה את עיסת הכוסמת, עד שמתקבלת תערובת אחידה (את עודפי העיסה אפשר להקפיא לשימוש הבא).
      • מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת.
      • בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים במחבת, משטחים מעט (בעזרת הכף) ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.
      • מוציאים את הקציצות ומניחים על גבי נייר סופג.
      • מגישים את הקציצות עם טחינה, יוגורט (מחלב או מהצומח) או עם פסטו.

      עוד מתכוני ארוחת צהריים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -