וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכי קלאסי שיש: שניצל ותפוחי אדמה

השפית נועה לוי מגישה בקזינו סן רמו לצד כמה הפתעות, גם כמה מנות ביסטרו קלאסיות, אחת מהן היא שניצל חלומי עם קרעי תפו"א, איך שראינו אותה ידענו שאנחנו חייבים את המתכון

שניצל וקרעי תפוחי אדמה. דרור עינב, דרור עינב
וזה רק הקצה של השניצל/דרור עינב, דרור עינב

לכל אחד יש את המתכון שלו לשניצלים (מכירים את המדריך שלנו לשניצל המושלם?), אבל מה לעשות, יש כאלה שהשניצל שלהם פשוט יוצא הרבה יותר טוב. השניצל של נועה לוי, השפית של קזינו סן רמו הוא לגמרי כזה.

לוי, ששידרגה לאחרונה את תפריט המסעדה, מגישה מנות ששואבות השראה מהמטבח הערבי והתורכי, אבל תוכלו גם למצוא שם מנות ביסטרו קלאסיות - בדיוק כמו זו. לצד השניצל מגישה לוי קרעי תפוחי אדמה (כי בקלאסיקה כמו בקלאסיקה...). במסעדה נוהגים לטגן את תפוחי האדמה, אבל לטובת הבשלנים הביתיים נתנה לוי מתכון לקרעי תפוחי אדמה בתנור, עם קצת פחות רגשות אשם.

שניצל וקרעי תפוח אדמה

מתכון מאת: נועה לוי, קזינו סן רמו

50 דקות עבודה,שלוש שעות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
שניצל וקרעי תפוחי אדמה. דרור עינב, דרור עינב
שניצל וקרעי תפוחי אדמה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתפוחי האדמה

    • 8תפוחי אדמה בינוניים
    • מלח גס
    • 2לימונים (גרידת הקליפה בלבד)
    • קורטפטרוזיליה קצוצה
    • מעטמלח ים
  • לתערובת הביצים לשניצלים

    • 5ביצים
    • כףסויה
    • ½כףחרדל
    • 3שיני שום כתושות
    • ½כפיתמלח
    • מעטפלפל שחור
    • ½לימון (מיץ בלבד)
  • לתערובת הקמח לשניצלים

    • כוסקמח לבן
    • ½כפיתמלח
    • קורטפלפל שחור
  • לפירורי הלחם לשניצלים

    • 3כוסותפירורי לחם
    • ½כפיתמלח

אופן ההכנה

איך מכינים שניצל וקרעי תפוח אדמה?

  • 1
    מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2
    מפזרים את המלח הגס באופן שווה על גבי תבנית אפייה.
  • 3
    מניחים את תפוחי האדמה על המלח ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים (עד שתפוחי האדמה מתרככים). מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  • 4
    מעלים את הטמפ' בתנור לחום של 220 מעלות.
  • 5
    קורעים את תפוחי האדמה בידיים ומניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  • 6
    מזלפים על תפוחי האדמה מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ים.
  • 7
    מחזירים לתנור לעוד 30-40 דקות (עד שמשחימים). ניתן גם לטגן את קרעי תפוחי האדמה בשמן עמוק (כך המנה נעשית במסעדה, אבל בבית אפשר להחזיר לאפייה בתנור).
  • 8
    מוציאים מהתנור או מהטיגון ומעבירים לצלחת הגשה.
  • 9
    מפזרים על קרעי תפוחי האדמה המוכנים את גרידת הלימון, ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה והמלח.
  • 10
    מכינים את תערובת הביצים: בקערה רחבה טורפים יחד את הביצים עם החרדל, המלח, הפלפל, השום, מיץ הלימון והסויה לתערובת אחידה.
  • 11
    מכינים את הקמח לשניצלים: מערבבים בקערה את חומרי תערובת הקמח לשניצלים.
  • 12
    מכינים את פירורי הלחם לשניצלים: מערבבים בקערה רחבה את פירורי הלחם והמלח.
  • 13
    מכינים את השניצלים: מקמחים קלות את חזה העוף משני צדדיו, מעבירים לתערובת הביצים ולאחר מכן מצפים בתערובת פירורי הלחם (הקפידו שיד אחת תיגע רק בקמח ופירורי הלחם והיד השנייה בתערובת הביצים, אחרת האצבעות יהפכו לשניצל בעצמן).
  • 14
    מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים משני הצדדים עד לצבע זהוב. מעבירים על גבי רשת או נייר סופג (לספיגת שאריות השמן).
  • 15
    מגישים עם פלח לימון וחרדל לצד קרעי תפוחי האדמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully