שיבולת שועל. אסף אמברם,
שיבולת שועל/אסף אמברם

טעימה, שימושית ומזינה: מתכונים עם שיבולת שועל

בשיתוף סוגת

7.8.2019 / 7:30

היא עשירה בסיבים תזונתיים, בויטמינים ובברזל, היא משתלבת נהדר בכל כך הרבה מאכלים ומאפים, היא יכולה להיות דייסה במתכון אחד, ולהחליף פירורי לחם במתכון אחר, בואו להכיר מקרוב את שיבולת השועל, מבטיחים לכם שתתאהבו

בארוחת בוקר, בתוך מאפה או במקום פירורי לחם, שיבולת שועל היא אחד מהדגנים המזינים ביותר שאפשר למצוא על המדף. היא עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמין B3, מגנזיום וברזל.

זהו דגן שהאנושות תרבתה לפני אלפי שנים, והיה נפוץ בעיקר באירופה. זרעי שיבולת השועל דומים בצורתם המקורים לזרעי חיטה ושעורה. בזמן שאפשר למצוא את גרגרי חיטה בצורתם הגולמית, את שיבולת השועל אנחנו מוצאים אחרי שהיא עברה סדרת תהליכי עיבוד טבעיים (שמבוססים על אידוי, רידוד וייבוש) שמקצרים משמעותית את זמן הבישול שלה.

שני סוגי שיבולת השועל הזמינים בארץ הם: פתיתי שיבולת שועל עבים ופתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה.

נתחיל עם פתיתי שיבולת שועל עבים - שיבולת שועל זו בעלת מרקם גס ומתאימה במיוחד למתכונים כמו גרנולה (בהם היא נקלית בתנור יחד עם אגוזים שונים). אפשר גם להכין ממנה דייסה במרקם סמיך ועשיר. אחד המתכונים הפופולריים בארצות הברית לסוג שיבולת שועל זה הוא overnight oats (יפורט מיד), בו פשוט משרים את שיבולת השועל למשך הלילה במים וחלב (רגיל או צמחי) וכך היא מתרככת ללא צורך בבישול.

עוד מתכונים משפחתיים

דייסת שיבולת שועל ופירות (overnight oats)

מתכון מאת: עז תלם

20 דקות עבודה,מעל 8 שעות סה"כ,קל להכנה,2 סועדים
שיבולת שועל, דייסה ללא בישול. אסף אמברם,
דייסת שיבולת שועל/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • לדייסה

    • 1כוספתיתי שיבולת שועל עבים
    • ¾כוסמים
    • ¾כוסחלב סויה (או צמחי אחר: שקדים, קוקוס או חלב רגיל)
  • להגשה

    • פירות שאוהבים (נקטרינה, דובדבנים, בננה, מנגו, מגולענים וחתוכים גס)
    • מעטסילאן (או מייפל)

אופן ההכנה

איך מכינים דייסת שיבולת שועל ופירות (overnight oats)?

  • 1
    מכינים את הדייסה: שמים את שיבולת השועל בקערה, צנצנת, או כלי פלסטיק.
  • 2
    מוסיפים את המים והחלב ומערבבים היטב. סוגרים עם ניילון נצמד או מכסה.
  • 3
    מעבירים למקרר ומשרים למשך הלילה.
  • 4
    להגשה: מוציאים מהמקרר ומגישים יחד עם פירות שאוהבים וסילאן/סירופ מייפל מעל.
seperator

הסוג השני כאמור, הוא פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (נקראת גם שיבולת שועל אינסטנט). היא נהדרת בקציצות ולביבות (במקום פירורי לחם) ובמאפים שונים - מלחמניות ובצקים פריכים דרך עוגות בחושות ומאפינס.

sheen-shitof

עוד בוואלה! אוכל

קסם הכוסמת: חומר הגלם הכי שווה שאתם לא מכירים

בשיתוף סוגת

חיתוכיות ריבה טבעוניות

מתכון מאת: עז תלם

20 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,25 יחידות,מלבנית 25X30
שיבולת שועל,חיתוכיות ריבה. אסף אמברם,
חיתוכיות שיבולת שועל וריבה/אסף אמברם

מצרכים למתכון

    • ¼1 כוסותקמח לבן
    • ¼1 כוסותפתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה
    • 150גרםשמן קוקוס או חמאה (מומסים אבל לא חמים)
    • 2כפותסוכר דמררה
    • כפיתאבקת אפייה (שטוחה)
    • ¼כפיתקינמון
    • מים (לפי הצורך)
    • ¾כוסריבת משמש (או אחרת שאוהבים: תותים, פירות יער וכד')

אופן ההכנה

איך מכינים חיתוכיות ריבה טבעוניות?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
    שמים את כל המצרכים מלבד הריבה בקערה (אפשר במיקסר) ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3
    אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים (1-2 כפות בכל פעם) עד שהבצק מתאחד.
  • 4
    מחלקים את הבצק ל-3 כדורים זהים בגודלם.
  • 5
    כדור אחד מצפים בניילון נצמד מעבירים למקרר למשך 30 דקות.
  • 6
    מניחים את 2 כדורי הבצק הנותרים על תבנית עם נייר אפייה ומשטחים למלבן או ריבוע בעובי 1/2 ס"מ.
  • 7
    מעבירים לתנור ואופים 10 דקות עד שהבצק התייצב מעט.
  • 8
    מוציאים ונותנים לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • 9
    מורחים על הבצק שכבה אחידה מהריבה.
  • 10
    מוציאים את כדור הבצק הנותר מהמקרר ומפוררים אותו מעל הריבה עד שכל הריבוע מכוסה פירורים.
  • 11
    מחזירים לתנור ואופים עוד 15-20 דקות נוספות או עד שהפירורים זהובים.
  • 12
    מוציאים מהתנור, מצננים את המאפה 15-20 דקות.
  • 13
    חותכים למלבנים, ריבועים או מעוינים ומגישים (החיתוכיות נשמרות בקירור 4-5 ימים).

לחמניות קשר

מתכון מאת: עז תלם

30 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,קל להכנה,9 יחידות
שיבולת שועל, לחמניות. אסף אמברם,
לחמניות שיבולת שועל/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • ללחמניות

    • 280גרםקמח לבן אפשר גם קמח מלא (2 כוסות)
    • 220גרםפתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (1/2 1 כוסות + כף גדושה)
    • כפיתשמרים יבשים (כפית שטוחה)
    • ½1 כוסותמים פושרים (או יותר לפי ספיגה)
    • כףסוכר דמררה
    • 6כפותשמן זית
    • כפיתמלח (שטוחה)
    • 3כפותפתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה (לקישוט)

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות קשר?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
    בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שיבולת השועל והשמרים ומערבבים בעדינות.
  • 3
    מוסיפים את המים, הסוכר החום, המלח ושמן הזית ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • 4
    מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי, תלוי כמה חם בחוץ).
  • 5
    לאחר שהבצק תפח, מחלקים את הבצק ל- 8-10 חתיכות שוות בגודלן ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
  • 6
    על משטח מקומח מגלגלים כל כדור לנחש בעובי 1.5 ס"מ בערך.
  • 7
    קושרים את הנחש קשר פשוט ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חשוב לשמור על רווחים בין הלחמניות כי הן הולכות להתרחב.
  • 8
    מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים את הלחמניות עד שכמעט מכפילות את נפחן (15 דקות בערך).
  • 9
    מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט מים ומפזרים שיבולת שועל מעל.
  • 10
    מכניסים לתנור ואופים במשך 12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  • 11
    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם ממרחים שאוהבים.
עז תלם, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully