פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מג'דרה עם אורז אדום

      מתכון למג'דרה מאורז אדום, עדשים שחורות, בצל מטוגן וסומאק

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מג'דרה אורז אדום ועדשים (צילום: אסף אמברם)
      מג'דרה אורז אדום ועדשים (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • לעדשים

        • כוסעדשים שחורות
        • ½2 כוסותמים
        • ½ כפיתמלח
        • לאורז

        • כוסאורז אדום
        • כףמלח
        • לבצל המטוגן

        • בצל גדול, חתוך לקוביות בינוניות
        • 4 כפותשמן זית
        • כפיתסומק

      אופן ההכנה

        איך מכינים מג'דרה עם אורז אדום ?

      • מבשלים את העדשים: שוטפים היטב את העדשים במים ומסננים. שמים את העדשים בסיר קטן. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
      • מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות או עד שהעדשים מבושלות לחלוטין וספגו את כל המים. אם הסיר נראה יבש, מוסיפים עוד מים.
      • מכינים את האורז: משרים את האורז שעתיים במים קרים. בסוף ההשרייה מסננים מהמים.
      • ממלאים סיר בהרבה מים ומניחים על האש. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה (כמו בהכנת פסטה).
      • מוסיפים את האורז המושרה ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז רך (הוא מתחיל להתבקע) ומסננים.
      • מוסיפים את האורז המבושל לסיר עם העדשים ומערבבים בעדינות.
      • מכינים את הבצל המטוגן: שמים את קוביות הבצל במחבת רחבה. מוסיפים את השמן ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי למשך 10-14 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הסומק ומערבבים.
      • מוסיפים לסיר האורז והעדשים את הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -