פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אורז מלא עם דלורית

      מתכון לסלט מאורז מלא עם דלורית, אגוזי מלך ועשבי תיבול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט אורז מלא עם דלורית, עשבי תיבול ואגוזים (צילום: אסף אמברם)
      סלט אורז מלא עם דלורית, עשבי תיבול ואגוזים (צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

        • לאורז העגול

        • כוסאורז מלא עגול
        • 4 כוסותמים
        • מעטמלח
        • לדלורית

        • 2 דלורית קטנות (או אחת בינונית)
        • 3 כפותשמן זית
        • מלח (לפי הטעם)
        • מעטפלפל שחור גרוס
        • לסלט

        • חופןאגוזי מלך קצוצים גס
        • ½ לימון (מיץ בלבד)
        • כףחומץ תפוחים או יין אדום
        • 2 גבעוליבצל ירוק חתוך לטבעות
        • צרורפטרוזיליה קצוצה דק
        • 3 כפותשמן זית

      אופן ההכנה

        איך מכינים סלט אורז מלא עם דלורית ?

      • מכינים את האורז: שמים את האורז והמים בסיר ומביאים לרתיחה.
      • מכסים חלקית את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 20-25 דקות, עד שהאורז מתבקע ומתרכך.
      • מכבים את האש ומעבירים את האורז למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
      • מכינים את הדלורית: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את קוביות הדלורית בתבנית עם נייר אפייה.
      • מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ואופים בתנור 25-35 דקות, עד שהדלורית התרככה והזהיבה.
      • מרכיבים את הסלט: שמים את האורז והדלורית בקערה גדולה. מוסיפים את אגוזי המלך ועשבי התיבול ומתבלים במלח, בפלפל, במיץ הלימון והחומץ. ניתן להוסיף עוד קצת שמן זית, לפי טעמכם ומגישים. ניתן להכין את הסלט יום ואפילו יומיים מראש אך חשוב להוציאו מהמקרר כשעה לפני ההגשה, לטעום ולתקן תיבול לפני ההגשה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -