וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות יער

שף קונדיטור אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי

26.9.2019 / 13:30

מלכת הקינוחים - הפבלובה, אמנם נראית מלכותית ומושקעת, אבל היא פשוטה וקלה להכנה וללא ספק משדרגת כל שולחן קינוחים שתוגש עליו

פבלובה, ביסקוטי. דרור עינב, דרור עינב
פבלובה עם קרם מסקרפונה ורימונים/דרור עינב, דרור עינב

קינוח רביעי ואחרון מתוך הפקת המתכונים שלנו עם קונדיטוריית ביסקוטי והשף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה, והפעם - מלכת הקינוחים - הפבלובה. שלוש שכבות של עונג - מרנג נימוח, קרם מסקרפונה עשיר ומלמעלה - סירופ פירות יער, גרגרי רימון טריים ופירות טריים. כמו במתכונים הקודמים בהפקה זו, גם את הפבלובה אפשר להכין במנות אישיות, אלגנטיות ומרשימות או כמנה אחת גדולה ומדהימה למרכז השולחן.

ליתר המתכונים בהפקה:
מתכון לטרייפל קרם לימון ועוגת דבש
מתכון למוס שוקולד דבש לראש השנה
מתכון למלבי רימונענע

לכל מתכוני ראש השנה

פבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות

מתכון מאת: שף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי, מערכת וואלה אוכל

פבלובה, ביסקוטי. דרור עינב, דרור עינב
פבלובות עם קרם מסקרפונה, רימונים ופירות/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • למרנג

    • 4חלבונים (גודל L)
    • 120גרםסוכר (חצי כוס + 2 כפות)
    • 120גרםאבקת סוכר (חבילה+ כף)
    • קורטמלח
  • לקרם המסקרפונה

    • 250גרםשמנת מתוקה (מיכל אחד)
    • 100גרםמסקרפונה (חצי קופסא)
    • ½לימון בינוני (גרידה בלבד)
    • 50גרםאבקת סוכר (חצי חבילה)
  • לקישוט

    • כוסגרגרי רימון טריים
    • כוסענבים שחורים (מומלץ מזן סייבל)
    • כוספטל אדום טרי (או כל פרי יער אחר שאוהבים)
  • לסירופ פירות יער (לא חובה)

    • 120גרםמחית פטל (חצי כוס)
    • 20גרםקורנפלור (כף אחת)

אופן ההכנה

איך מכינים פבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות?

  • 1
    מכינים את המרנג: בקערת מיקסר יבשה ונקייה מניחים יחד חלבונים ומלח ומתחילים בהקצפה, על מהירות גבוהה כחצי דקה, עד להיווצרות קצף לבנבן.
  • 2
    מוסיפים את הסוכר בהדרגה לקערת המיקסר וממשיכים להקציף במהירות גבוה כ- 10 דקות, עד לקבלת קצף יציב מאוד.
  • 3
    מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את אבקת הסוכר בתנועות קיפול בעזרת מרית עד שאבקת הסוכר נטמעת לגמרי בקצף ומתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
    מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק.
  • 5
    מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים תלוליות מרנג בקוטר של כ-7 ס"מ למנות אישיות או תלולית אחת גדולה למנה אחת לחלוקה.
  • 6
    מחממים תנור לחום של 95 מעלות.
  • 7
    בעזרת כף טבולה במעט מים יוצרים שקע במרכז המרנג (הפבלובה) מהחלק הפנימי כלפי חוץ.
  • 8
    מכניסים לתנור ואופים כשעתיים (לפבלובות האישיות) ועד שלוש שעות (לפבלובה הגדולה). הנשיקות מוכנות כשמסירים אותן בקלות מנייר האפייה מבלי שיהיו דבוקות לנייר ושהמרנג יבש במרכזו.
  • 9
    מוציאים מהתנור ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד להרכבת המנה.
  • 10
    מכינים את קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את גבינת המסקרפונה ואבקת הסוכר במהירות בינונית כחצי דקה עד שהגבינה הופכת לחלקה.
  • 11
    מוסיפים את השמנת המתוקה וגרידת הלימון, מקציפים על מהירות גבוהה כדקותיים, עד לקבלת קרם יציב. שומרים בקירור עד להרכבת המנה.
  • 12
    מכינים את סירופ פירות היער (לא חובה): בסיר קטן שמים את מחית הפטל והקורנפלור, מבשלים כדקה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מצננים ושומרים להרכבה.
  • 13
    מרכיבים את המנה ומקשטים: מעבירים את קרם המסקרפונה לשק זילוף ללא צנתר.
  • 14
    מזלפים שכבה נדיבה מקרם המסקרפונה לתוך כל אחד משקעי הפבלובות האפויות (כך שימלא את השקע ויעלה כלפי מעלה) מוזגים מעט מסירופ פירות היער (לא חובה) ומפזרים מעל גרגרי רימונים, ענבים ופטל כמה שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully