וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישואים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק

חן מזרחי

27.4.2023 / 6:00

חן מזרחי סוגרת לנו את השבוע עם קישואים ממולאים באורז, נחים בתוך רוטב של רכז רימונים וסילאן, מסוג המנות שמשאירות בפה טעם של עוד

קישואים ממולאים ברוטב רימונים. דרור עינב, דרור עינב
הפסקה מהבשר. תבשיל קישואים ממולאים/דרור עינב, דרור עינב

חן מזרחי כרגיל, מיטיבה להכין לנו תבשילים ביתיים, מפנקים ומשפחתיים שכולם אוהבים (מנסיונה על ארבעת ילדיה). הפעם יהיו אלה קישואים ממולאים ברוטב מתקתק-חמצמץ המשלב סילאן ורכז רימונים. את הקישואים (עדיף קטנים ובעלי קליפה דקה) ממליצה מזרחי לקלף כ"זברה", כך הרוטב נספג טוב יותר בבשרם ומעשיר את טעמם. מושלם למי שרוצה קצת הפסקה מכמויות הבשר שנאכלו רק אתמול שלשום.

קישואים ממולאים

מתכון מאת: חן מזרחי

קישואים ממולאים ברוטב רימונים. דרור עינב, דרור עינב
תבשיל קישואים ממולאים/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לקישואים

    • 15קישואים (קטנים)
    • 5שיני שום קלופות
  • למילוי

    • ½1 כוסותאורז עגול (שטוף)
    • ¼כוסשמן זית
    • בצל קצוץ
    • עגבניה
    • ½חבילהפטרוזיליה קצוצה
    • 2גבעוליסלרי עם העלים, קצוצים
    • שן שום כתושה
    • ½כפיתנענע יבשה
    • כפיתפפריקה מתוקה
    • 2כפיותמלח
    • ¼כפיתפלפל שחור
    • לימון קטן (מיץ בלבד)
  • לרוטב

    • כףרסק עגבניות
    • ¼כוסרכז רימונים
    • 2כפותסילאן
    • כפיתפפריקה מתוקה
    • כפיתמלח
    • ¼כפיתפלפל שחור
    • 2כוסותמים רותחים
    • 2כפותשמן

אופן ההכנה

איך מכינים קישואים ממולאים?

  • 1
    מכינים את המילוי: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל על אש בינונית עד הזהבה.
  • 2
    גוררים את העגבנייה ומסננים מהנוזלים.
  • 3
    מערבבים היטב בקערה את הבצל המטוגן, העגבנייה המגוררת, הפטרוזיליה, השום, הסלרי, הנענע, הפפריקה, המלח, הפלפל ומיץ הלימון.
  • 4
    מכינים את הקישואים: מקלפים את הקישואים קילוף "זברה" (פס לקלף, פס לא). חותכים את ראש הקישואים ומרוקנים בעזרת מכשיר לריקון קישואים/ירקות מבלי לפגוע במעטפת ובקצה השני של הקישוא.
  • 5
    מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  • 6
    מרכיבים את התבשיל: ממלאים את הקישואים עד הסוף בתערובת המילוי ומניחים בסיר. מפזרים את שיני השום בין הקישואים, שופכים את הרוטב בעדינות מעל הקישואים (הרוטב צריך להגיע עד שלושת רבעי גובה הקישואים) אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מים.
  • 7
    מבשלים את הקישואים: מניחים את הסיר על אש גבוהה, מכסים ומביאים לרתיחה. ברתיחה מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עוד כשעה וחצי. בסיום הבישול הנוזלים צריכים להגיע עד כשליש מגובה הקישואים. אם יש יותר מדי נוזלים, פותחים את המכסה וממשיכים בבישול מספר דקות כדי שהנוזלים יתאדו.
  • 8
    מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 9
    מכניסים את הסיר ללא המכסה לתנור לכחצי שעה, עד שהקישואים משחימים מעט מלמעלה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully