וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תשכחו מכל מה שידעתם: ככה עושים פסטה ביתית טריה

ברק יחזקאלי (בורק), בשיתוף שטראוס

10.12.2019 / 7:39

ברק יחזקאלי (בורק) נותן לכם כמה טיפים חשובים כדי שאחת ולתמיד תדעו איך באמת עושים פסטה טרייה בבית, תלמדו מהמאסטר

פסטה ביתית. אלון מסיקה,
פסטה ביתית/אלון מסיקה

כמה כללים חשובים:

המתכון הבסיסי שבדרך כלל תראו עבור פסטה טרייה הוא ביצה אחת על 100 גרם קמח. אלא שזה משתנה בהתאם לסוג הקמח, לטריות הביצים ולטמפרטורה באותו יום. מה שחשוב להבין זה לאיזו תוצאה רוצים להגיע ומה הדרך אליה.

אם בצק הפסטה שאתם מכינים הופך לרך ונוח מדי לעבודה - אתם פשוט לא בכיוון. בצק כזה יניב בסוף התהליך פסטה חיוורת חסרת טעם ורכה מדי. כשאנחנו מכוונים לפסטה אל דנטה.

כמויות: מנת פסטה עיקרית לאדם צריכה לשקול 120 גרם של פסטה (לפני הבישול). למנה ראשונה: בין 50-80 גרם פסטה לפני הבישול.

פסטה ביתית

מתכון מאת: ברק יחזקאלי (בורק) בשיתוף שטראוס

50 דקות עבודה,80 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,4 סועדים
פסטה ביתית/וואלה הפקות

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • 330גרםקמח דורום
    • 2ביצים L
  • לבישול

    • מים (כמות לסיר גדול)
    • מלח (להמלחת מי הבישול)

אופן ההכנה

איך מכינים פסטה ביתית?

  • 1
    מכינים את הבצק לפסטה: עורמים את הקמח בקערה. יוצרים בור במרכז ערמת הקמח, מוסיפים 2 ביצים לבור ומתחילים לערבב (המטרה: שכמות הביצה תאפשר לכל הקמח להפוך לגוש בצק אחד, אם זה לא קורה מוסיפים ביצה נוספת, אם זה עדיין לא קורה מוסיפים חלמון נוסף ושם זה די אמור להספיק).
  • 2
    לשים את הבצק 3 פעמים. בכל לישה משטחים את הבצק ככל האפשר בלחיצה ומקפלים פנימה ל- 3.
  • 3
    יוצרים צורת גליל ועוטפים בשקית או בניילון נצמד ומניחים במקרר ל ½ שעה לפחות.
  • 4
    מכינים את הפסטה: חותכים מגליל הבצק חתיכה בעובי 5 ס"מ ומשטחים בעזרת כף היד עד שתהיה מספיק דקה בכדי שתוכל לעבור במידה הכי רחבה של מכונת הפסטה.
  • 5
    מעבירים במכונת הפסטה. אחרי המעבר הראשון מקפלים את הבצק כמו מעטפה ומעבירים שוב.
  • 6
    ממשיכים להעביר את הבצק במכונה עד דרגה 7,8 (תלוי כמה דקה אתם אוהבים את הפסטה שלכם). כשהגעתם לרמת העובי הרצויה חותכים את דף הפסטה הארוך לאורך הפסטה הרצויה ועכשיו או שמעבירים לחלק הייעודי במכונה או שמפזרים מעט קמח על הדפים, מגלגלים אותם ופורסים בעזרת סכין לעובי הרצוי.
  • 7
    בכל פעם שמסיימים להכין עוד פסטה, עוטפים את הפסטה בקמח כדי שלא תדבק. בסוף מחלקים למנות. ניתן לשמור בקופסה אטומה במקפיא עד חודש.
  • 8
    מבשלים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח. זורקים את הפסטה למים הרותחים ל- 3-4 דקות. מוציאים את הפסטה מהמים במצב אל דנטה (אחרי טעימה קצרה) ואז מעבירים למחבת עם הרוטב.
ברק יחזקאלי (בורק), בשיתוף שטראוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully