נושאים חמים

  • 30 המנות שחייבים לטעום השנה

    פרויקט מיוחד

    לחצו על התמונות וגלו את הביסים הכי טעימים שאתם חייבים לקחת בשנה הקרובה

  • צילום: דרור עינב

    סנדביץ' קלאבר
    מיט בר נקסט דור

    הנקסט דור הוא בר קטן ושכונתי, עם אוכל הברים הטוב בתל אביב. את המנות מכינים ברגע ההזמנה, והכל, החל מסלט קצוץ ועד לאחרונת מנות הבשר, יוצא טרי וטעים. מתוקף היותו הבר הצמוד של מקדש הבשרים המיטבר, גם פה הבשר מדהים ונמצא במיטבו במנת הקלאבר המנצחת. זהו הסנדביץ' המושלם אחרי ערב של אלכוהול, המורכב מחלה טריה, אנטריקוט משובח, חרדל, מיונז, ירקות וכדי להשלים את השחיתות - ביצת עין. בחיי שלפעמים בא לי לשתות רק כדי לאכול את הקלאבר בסוף הערב. לחיים.

  • צילום: יעל לאור

    רוטולו לחם
    אלחנן תרבות לחם

    בקיבוץ משמרות פועלת כבר שנתיים מאפיית אלחנן – תרבות לחם. המקום, בבעלותו של השף אלדד שמואלי, מתמחה בעיקר במאפים מיוחדים ולחמים טריים. לצדם, ישנו תפריט אוכל משתנה, כשכל המנות בו משלבות לחם בצורה כזו או אחרת. בראש התפריט מתנוססת מנת רוטולו לחם, ולא סתם נבחר עבורה המיקום הזה. מדובר בשני כיסוני פסטה גדולים בעבודת יד, הממולאים בתבשיל מנגולד, קרעי לחם קלוי, גבינת ג'יבנה וחמאת מרווה. אחת המנות המענגות והטעימות שנגעו לנו בחיך, מנחמת ועשירה בטעמים.

    דרך משמרות, פרדס חנה כרכור 04-8838200
  • צילום: גרדה גלזר

    מוטאבק
    זלטימו

    צריך לעבור דרך חתחתים בדרך לזלטימו - להיכנס לעומק סמטאות העיר העתיקה, לאתר את המקום הנחבא יחסית ומזכיר מערה מתקלפת, לעמוד בתור ולהזמין מנה אחת – מוטאבק. אבל ברגע שהבצק המדהים עתיר החמאה המזוקקת נמתח עוד ועוד במיומנות עתיקת יומין מול עיניכם מבלי להיקרע, עד שהוא הופך ליריעה דקיקה ושקופה שמתמלאת באגוזים וסוכר או בגבינת כבשים, כבר אבוד לכם. נכבשתם. כשהמאפה המסורתי שמכינה משפחת האופים זלטימו קרוב ל-150 שנה יוצא מהתנור ונכנס אל פיכם תגלו שלמרות פשטותו לא טעמתם מימיכם משהו כל כך מעודן ומופלא.

  • צילום: רעות סהר

    קציצות בחביז'ה
    עזיזה'ס

    עליזה מכינה בדוכן קטן בכניסה לעכו, את הקציצות שאמא שלה, המאמא המרוקאית עזיזה, הייתה מבשלת. הקציצות האלו נקראות קוורה, הן רכות ולחות ועשויות בשר, ירק ועשבי תיבול. הקוורה נכנסות לתוך חביז'ה, חלה מרוקאית של שישי שעליזה אופה בעצמה, עם מטבוחה ביתית, לימון כבוש ופרוסות דקות של חצילים מטוגנים והרי לפניכם הסנדביץ' הטוב ביותר בצפון.

    יוסף טרומפלדור 37, עכו
  • צילום: אנצ'ו ג'וש

    שקדי עגל
    ביסטרו מיכאל

    בביסטרו הקסום שלו בלימן מכין שף מיכאל גרטופסקי ביד מיומנת שקדי עגל שנצלו יחד עם ירקות שורש בתנור הג'וספר וספגו את טעם הגחלים העדין. השקדים מגיעים כנתחים קטנים, עסיסיים ומלאי טעם והירקות מוגשים תחתם כקרם עדין. למרות שהתפריט כאן עונתי, סביר להניח שתמצאו את שקדי העגל בגרסה כזו או אחרת. הדבר היחיד שרצינו לעשות אחרי שסיימנו לאכול את המנה היה להזמין עוד אחת כזו בדיוק.

  • צילום: נמרוד סונדרס

    טארט נאנטייז
    בר א וין

    בבר א וין של השף עינב אזגורי מגישים קינוח של טארט נאנטייז. מדובר בעוגה בחושה מהולה ברום, עם מעטה סוכר מהול בליקר שקדים מעל, קרם פרש ומרקחת תפוז מעט מרירה בצד. קצת עוגה, קצת מרקחת תפוזים וקצת קרם פרש. כשכל אלו מגיעים יחד אל החיך, מתקבל תזקיק פרנקופיליות טהור ואלטרנטיבה מעודנת נהדרת לקינוחים הוולגריים, המתוקים מדי, האופייניים כל כך לתל אביב.

    שדרות רוטשילד 7, תל אביב 050-3366622
  • צילום: דרור עינב

    גוז'גיז'ה בשר
    מאפיית לחם בוכרי

    את מאפיית הלחם הבוכרי תזהו לפי התור הארוך. אין שלט בכניסה ומבחוץ זה נראה כמו חנות מכולת. לא תמצאו איש בתור הזה שלא ייקח לפחות גוז'גיז'ה אחד, מנת הדגל של המקום. מהשם האקזוטי מתייחס למאפה בוכרי ממולא בבשר בקר טרי מתובל, עם קצת שומן כבש, המון בצל, ומעט מחית עגבניות שמרטיבה את הכל. המאפה מפיץ ריח אלוהי ברחבי השכונה, שילוב מושלם של בצק שהרגע יצא מהתנור ובשר טרי וטעים המגיר נוזלים. תחי הפשטות, לא צריך יותר.

  • צילום: רעות סהר

    קאטצו שרימפס
    יא פאן

    במסעדת יא פאן החדשה של יובל בן נריה, יש אגף צנוע בתפריט שנקרא סנדו, ושם מתחבאת גולת הכותרת של המקום. יש שלוש אופציות של כריכים – קאטצו שרימפס, סלט ביצים, או קאטצו עוף, מהחלק הרך של לחם חיטה (הניסוח כבר קנה אותי). אני כאן כדי לדבר על השרימפס. בהגשה יפת מראה מגיעים שלושה כריכונים רכים ונימוחים, עם קציצת שרימפס, צ'דר וסלט כרוב, וזה כל כך טעים. קציצת השרימפס מפנקת ובשרנית, הלחם רך, והצ'דר וסלט הכרוב מצטרפים יחד לכדי כריכון מושלם. הלוואי שבן נריה יפתח חלון קטן מתוך המסעדה שימכור רק כריכונים כאלה לדרך.

  • צילום: רעות סהר

    פיצה פפרוני
    פיצה פורנטו

    המתרחצים הקבועים בחופי אכזיב ובצת נוהגים להגיע לחוף עם קרטוני פיצה המדיפים ניחוחות מגרים, פריבילגיה השמורה רק למי שמכיר את פיצה פורנטו בתחנת הדלק הסמוכה בגשר הזיו. מתנור הלבנים נפלטות פיצות מבצק דק שתפח לו לאיטו, רוטב העגבניות עדין ומדויק, המוצרלה לא רק אמיתית אלא גם משובחת ויש גם תוספות משפרות מצב רוח כמו בייקון ופפרוני, ארטישוק ופלפלים קלויים. אין ספק שמדובר בפיצה הטובה בצפון.

  • צילום: אנטולי מיכאלו

    ברד פודינג
    נורמן

    אין נחמה מושלמת יותר מלשבת במסעדת נורמן, בעיקר בחצר שלה, ולדמיין שאתם בחו"ל. יותר מנחם מזה יכול להיות רק הביס שתיתנו במנת הברד פודינג שמגישה המסעדה. מדובר בקינוח בריטי מושחת וטעים עשוי מפרוסות בריוש אשר נאפות בתנור עם חמאה וביצים, בתוך סיר ברזל אישי. הסיר עצמו מוגש לסועדים שצריכים רק לצלול פנימה, בליווי קרם אנגלז משובח אשר מוגש בצד. חבל שאי אפשר לעלות אחר כך לנמנם באחד החדרים במלון.

  • צילום: לירון מולדובן

    כריך מעורבב
    פינת אוכל

    בשלב ראשון נחצית הלחמניה לשניים, מוברשת בשמן שום ונקלית על הפלנצ'ה. אחר כך מגיעים ממרחים ורטבים טריים משתנים, במקרה שלי היו אלה ממרח פלפלים קלויים, פסטו נענע, ממרח ארטישוק ירושלמי וממרח סלק עם פירות יער ורוטב שזיפים. אל תתנגדו גם למה שנראה מוזר ואקזוטי כי שילוב הטעמים שמגיע על הביס הראשון הוא אחד הטובים. לסיום מוכנסות פנימה פרוסות רוסטביף, כתף בקר וקורנביף שנצלות על הפלאנצ'ה עם רצועות בצל, עגבניה והטוויסט המתוק- תמר. גם אם אתם לא באר שבעים, חובה לבקר.

  • צילום: מיכאל להט

    מלפוף
    ג'וז ולוז

    עוד בגלגולה הקודם של ג'וז ולוז, כשהמסעדה דילגה מיהודה הלוי לחצר האחורית של פלורנטין ולמטבח שלה נכנס גבר בפעם הראשונה, הופיעה שם מנת המלפוף. מדובר בכרוב בלאדי מעושן, שמבושל במשך שעות ארוכות בחלב כשהוא עטוף בקרם חמאה שרופה, עד שלבסוף הוא מתפרק בפה כמו ענן ומשאיר אותך המום לנוכח התענוג. מושכות המסעדה החליפו מאז ידיים אבל הן לא העזו לגעת לנו במלפוף, ובצדק.

  • צילום: ערן לאור

    נאשוויל דירטי צ'יקן
    ויטרינה

    ההמבורגר של הוויטרינה, עם כל האהבה, נשאר בחוץ. רצינו לחדש לכם. אלא שאז נפתח הסניף החדש של הוויטרינה, והנאשוויל דירטי צ'יקן הושק וטרף את הקלפים. מדובר במנה מושחתת של נתח עוף, בכמה אופציות של דרגות חריפות, מצופה ומטוגן בטיגון עמוק, מוגש בלחמניה חמאתית לצד חמוצים ורוטב אלף האיים של המקום. הציפוי המוגזם בו נעטף העוף, וסיומת של פפריקה וסוכר חום רגע אחרי הטבילה בשמן, מזכים את המנה בכבוד בתואר הביס המלכלך והמלוכלך הכי טוב.

    אבן גבירול 36, תל אביב 03-6960304
  • צילום: ראובן קסטרו

    מנסף
    אבו סולטן

    סולטן אבו גרבוע, יליד רהט ומלונאי בעל ניסיון בין לאומי, מציע את אחת המנות המשתלמות והטעימות בדרום, בדגש על אזור באר שבע רבתי וגם עבור מחפשי זלילת-ביניים בדרך לאילת. סולטן מציע שלושה סוגי מנסף (ארוחה משפחתית שלמה על מגש אלומיניום בקוטר 40 ס"מ), כולם בשריים - עוף, כבש או עגל. מדובר במנה ענקית, כשהבשרים שוחים ברוטב אדמדם, מוגשים על לאפה פריכה עם המון אורז וירקות עונתיים, ופשוט נמסים בפה.

    בכניסה לרהט מכיוון שובל, 100 מ' לפני כיכר השנייה (כיכר השוק) בצד ימין 050-4444498
  • צילום: נמרוד סונדרס

    טרטר דג עטוף באבוקדו
    שילה

    במהלך 12 שנותיה מסעדת שילה של השף שרון כהן הפכה למוסד בו ניתן להשיג את מיטב הדגה בארץ, כזו שהביטוי 'רק הבוקר הוא עוד שחה בים', מקבל בה מישנה תוקף. אחת המנות שפשוט חובה להזמין היא טרטר הדג שמגיע בפרזנטציה מרגשת, עטוף בדפי אבוקדו בשרניים, עם מריחות קרם סלק ואיולי נענע. טעמי הדג הטריים והעדינים הם שירה בפני עצמה לחיך, אבל הציוות לכל מה שמסביב הופך אותו להיות הקפטן של נבחרת מופלאה שעובדת יחד בשיתוף פעולה מלא וזוכה בגביע הקדוש.

  • צילום: נועה ברנע

    "הרגיל"
    סנדביץ' בר ברכה

    במוסד החיפאי שפועל משנות השבעים נראה שהזמן עצר מלכת עם אותה תפאורה, אותם שלטים ואישה שהיא אגדה. אם מדובר בביקור ראשון ברכה תנזוף בחביבות "טוב שנזכרתם, אני פה רק 40 שנה". אם לא, היא פשוט תשאל "את הרגיל?". הכוונה לשני סוגי נקניק - סלמי ושינקן (אפשר גם פסטרמה) על הפלאנצ'ה עם גבינה צהובה, שנכנסים ללחמנייה שנאפית במקום, עם חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ בשילוב רטבים מדויק וקצת חריף. בסנדביץ' של ברכה יש משהו ממכר, טעם שמתגעגעים אליו ושלא תוכלו לטעום בשום מקום אחר. כמובן שבשביל כל הטוב הזה מחכים בתור, אבל זה כל כך שווה את זה.

  • צילום: באדיבות המקום

    קבב
    שיפודודו על המנגל

    טבריה לא מפורסמת במסעדות שלה, ולכן מדהים לגלות שמסתתר בה אחד מדוכני האוכל המסעירים שטעמתם. כזה שמגיש אוכל רחוב פשוט ומשובח לאנשים אמיתיים שקמים כל בוקר לעבודה. דודו מכין את תערובת הקבב מדי יום, וזה ממש לא סתם קבב. הסוד שלו טמון בבשר שנטחן יחד עם סלרי, מה שמונע מהשיפוד להתייבש במהלך הצלייה על הגחלים, ומותיר אותו רך לנגיסה ומלא בטעם. התבלינים רק מתחזקים ומורגשים בכל ביס נוטף עסיס. אם אתם באיזור טבריה, תעצרו אצל דודו ותאכלו את האוכל הכי טוב שיש, בקנה מידה ארצי.

  • צילום: רעות סהר

    חלת סרטנים
    סנטה קתרינה

    מבין כל המנות הססגוניות בסנטה קתרינה בולטת חלת הסרטנים שמשחקת עם החך את משחק ה"ים-יבשה" הידוע, בו קופצים מהים אל היבשה בן רגע וחוזר חלילה. על גבי חלת בריוש שנאפית במקום, מניחים כאן סלט תירס צלוי בגריל ובשר מפורק מארבעה סרטנים טריים שעברו אידוי בחמאה מזוקקת ומרווה. על התיבול אחראים צ'ילי יבש, גרידת ליים ועירית קצוצה. ראו הוזהרתם, קשה להפסיק את המשחק המענג הזה.

  • צילום: דרור עינב

    מוסקה
    נח ביסטרו

    הווריאציה של נח ביסטרו, תחת השפית עינב ברמן, למנה הבלקנית המסורתית תגרום לכם לשכוח את כל מה שאתם זוכרים על מוסקה. המנה היא מעין עוגה עם חצילים במעטפת וטלה קצוץ מהמם במלית, ללא רוטב העגבניות והבשמל מגרסת המקור, ועם סלט ירוקים חמצמץ ליד. מופת של אהבת אוכל ויד מצוינת במטבח.

  • צילום: נמרוד סונדרס

    ליאלי ביירות
    מאייאר

    מלבד החצר הכי קסומה בתל אביב, מסעדת מאייאר של השף המוכשר אוסאמה דלאל מגישה אוכל ערבי משובח ומיוחד. הרבה מנות טובות תמצאו כאן, אבל יש מנה אחת שמסיימת בצורה מושלמת כל ארוחה והיא ליאלי ביירות. מדובר בקינוח לבנוני מסורתי על בסיס סולת, אבל כמו כל דבר שאוסמה דלאל מכין, גם העוגה הפשוטה הזו היא מדויקת, טעימה וקלילה. קלילה מספיק בשביל להשאיר מקום גם לכנאפה החלומית.

    יבנה פינת אחד העם 23, תל אביב 03-9017652
  • צילום: יעל לאור

    סו בורק
    דילק

    את הקסם המתחולל בדילק שבשכונת התקווה, הייתי הראשון לזהות והתאהבתי מיד בסו-בורק, או כמו שאני אוהב לכנותו – בורקס מים. מדובר בפשטידת שכבות של עלי יופקה עבים וביניהם גבינה ותרד. שכבות העונג צפות במים בתוך התנור, עד שהגבינה ניתכת אל הבצק יחד עם השמן, והבורקס מוכן כאשר החלק העליון שלו מקבל צבע קרמל. כל זה נמס בחלל הפה ומעביר בגוף רעד קל. מדובר בתענוג לא זול, בגלל העבודה המרובה, אבל נדרשת רק חתיכה במשקל 100 גרם כדי להרגיש את מלוא הטעם. גן עדן.

  • צילום: אפיק גבאי

    סשימי דג ים
    מלגו ומלבר

    נתחי דג נא עבים, נתונים בוויניגרט שטעמי הדרים וג'ינג'ר חוברים בו לכדי מורכבות עדינה ומקסימה. את הדג טובלים באמצעות כף בוויניגרט, עורמים כוסברה ובוטנים, ומחייכים. זה קל, מרובה רובדי טעם ומקסים, ולא תמצאו דברים טעימים מזה בתל אביב של אמצע השבוע, בצהריים.

  • צילום: רונית אבידן שיינפלד

    קציצות דגים
    חוף הדקל

    יש מנות שהחיבור יחד של אוירה, מקום וטעם הוא זה שהופך אותן לחד פעמיות. זה בדיוק מה שקורה עם קציצות הדגים של מסעדת חוף הדקל. אולי זו התפאורה המהפנטת של ים סוף והרי אדום, או העובדה שלא מצפים למנה ביתית במסעדת חוף, אבל קציצות הדגים שמופיעות באופן קבוע בתפריט הספיישלים של המקום והתחילו בכלל כמנה בארוחות הצוות, מגיעות ברוטב אדום עם חריפות עדינה לצד אורז לבן, שקית לחמניות וסלט ירקות קצוץ וטרי. שילוב מושלם בין טעם של בית לאווירת ים. חבל שאין לנו יותר כאלה בארץ.

  • צילום: רונית אבידן

    שושברק
    רולא

    המסעדה על שם אשתו של השף, מועין חלאבי, עברה זה מכבר ממרכז הכרמל בחיפה אל העיר התחתית. גם שם מגיש חלאבי את השושברק, מהמנות שהפכו את רולא למסעדה חיפאית שגם תל אביבים נוסעים אליה במיוחד. מדובר בכיסונים ממולאים בשר בקר שבושלו ביוגורט דליל וחמצמץ מלא בשום ונענע. מנה ששולחת יד ארוכה כל הדרך ללבנט.

  • צילום: דרור עינב

    פסטה שחורה
    ברוט

    בברוט, של שפים יאיר יוספי ועומר בן גל, מגישים פסטה שחורה עם הולנדייז תמנון, סרדינים כבושים בשמן זית, בייקון מנצרת ועגבניות קיץ. אין בארץ עוד מקום שמחבר את צרפת, הים התיכון והגליל בהקשריו הפלסטיניים כמו בר היין המצוין ברוט. מנה שמשלבת הבנת עומק באוכל, פרפקציוניזם בבחירת חומרי הגלם וביצוע מצוין לשלמות טעמים אבסולוטית.

    נחלת בנימין 36, תל אביב 03-5102923
  • צילום: רעות סהר

    חומוס גרגירים
    עכרמאווי

    מזרח ירושלים הוא מקום מורכב פוליטית, אבל גם כזה שמציע מגוון עצום לחובבי החומוס. חומוסיית עכרמאווי שלא מפורסמת בקרב הציבור הרחב פועלת שם מזה עשרות שנים ונמצאת בטופ הארצי של כל מנגב חומוס בקיא. המקום נקי מאוד, האווירה היא גומרים-הולכים, אבל הדקות שבמהלכן תצללו למנה לא יישכחו במהרה. גם מי שמשתייך למחנה המסבחה, ימצא כאן את מבוקשו, אבל לבי וקיבתי שומרים אמונים לחומוס הגרגירים החמים, האוורירי והטרי, עם סיומת מתקתקה בשילוב חמצמצות מעודנת. כדאי לנגב עם בצל כדי שהפיתות לא יגנבו את הרעם ואת המקום בקיבה, עם סודה וכדורי פלאפל פריכים.

    אל חרירי 4, העיר העתיקה, ירושלים. 02-6283341
  • צילום: נורית פורן

    קובה סינייה בשרית
    עזבה

    עזבה, למי שלא מכיר, היא מסעדה ערבית גלילית ואותנטית עם אוכל מופלא. מבחינתנו אף נסיעה לצפון לא שלמה, אם היא לא נגמרת בארוחה בעזבה. המנות הראשונות מצוינות ובחורף חובה להזמין את החובזה, העולש ושאר עשבי הבר העונתיים. למנה עיקרית אסור לפספס את מנת הקובה סינייה הבשרית (יש גם ורסיה צמחונית למעוניינים) המורכבת מטחינה, בשר טחון, בורגול ושאר תבלינים. כל הטוב הזה נאפה בתנור בתוך כלי חרס, מה שיוצר מנה פריכה מבחוץ ועסיסית ומלאת טעמים בפנים. מעדן.

    צומת ראמה מערב, כפר ראמה 04-9888808
  • צילום: דרור עינב

    מיאנג פלה לואי סואן
    קאב קם

    אין לטעמי מנה שמתארת טוב יותר את "הביס הכי טעים שתאכלו השנה" מאשר מיאנג פלה לואי סואן, או בקיצור: סירות החסה ממולאות הדג של הקאב קם. ולא רק בשל העובדה שמדובר במנה שאוכלים בביס, יותר נכון שלושה ביסים. מדובר בשלוש סירות של עלי חסה, בתוכן נחות קוביות לברק מטוגנות בעדינות, מתובלות בלמון גראס, עם בוטנים, שאלוט, לימון וג'ינג'ר. הטריות והרעננות של החסה, בשילוב עם הפריכות והחרפרפות של הלברק הטרי והמטוגן יוצרים בפה עונג של טעמים חד פעמי.

  • צילום: דרור עינב

    טרטר טונה
    מינאטו

    בפסאז' קטן באזור התעשייה בהרצליה מסתתרת מסעדה כשרה שהסושי שף היפני שלה, אקי סאן טמורה, מכין את הרולים הטובים בארץ. מדובר בסוד שמור למביני עניין, מקום פשוט ומצוין, בלי אווירה נוצצת וקוקטיילים. לפה באים בשביל האוכל. אחת המנות שאי אפשר לוותר עליה היא טרטר הטונה, ואם יש טורו (החלק המובחר של הטונה) אז כמובן שאין מה להתלבט. מדובר בטונה טרייה קצוצה דק עם קוביות אבוקדו ושבבי טמפורה ורוטב על בסיס סויה וקצת ספייסי מיונז. פשוט, טרי וכל כך טעים.

  • צילום: דרור עינב

    ריסוייש דה קמאראו
    טשרניחובסקי 6

    בטשרניחובסקי 6 תחת השף אייל מרמלשטיין, מגישים כיסנים ממולאים בשרימפס וציר שרימפס, בבצק רבוך מעודן, כשהכול עטוף ומטוגן בציפוי ביצה ופירורי לחם. זה מרגיש בחיך הרבה יותר מורכב ומעודן ממה שזה נשמע, וזה מענג ממש לצד רוזה או לבן פורטוגזיים קרים ומלאי אופי מהסוג שמגישים במסעדה.

    טשרניחובסקי 5, תל אביב 03-6208729
  • צילום:

לכבוד השנה החדשה בחרנו עבורכם את 30 המנות שאתם פשוט חייבים לטעום בתשע"ח בפרויקט מערכתי מיוחד. יש הרבה מסעדות שפירגנו להן השנה בוואלה אוכל, שמגישות מנות מוכרות ואהובות.

הבשר המשובח של מסעדת הדסון או מסעדת 25 מטר בשוק הכרמל הוא מזמן כבר לא סוד, את ההמבורגר של הוויטרינה בתל אביב כולם מכירים וודאי שמעתם על רפרטואר המנות של מסעדת מחניודה הירושלמית, סוהו בראשון לציון או לוויתן האילתית.

הפעם צוות כתבי וואלה! אוכל ריכז עבורכם את המנות שלא כולם מכירים, במסעדות ומזללות נסתרות, או מנות של מסעדות חדשות יחסית.

בפרויקט מופיעות מנות שלדעתנו הן הכי טובות, הכי נחשבות וכאלה שפשוט חובה לטעום לפחות פעם אחת. בפרויקט יש מנות שאוכלים בעמידה, מזללות, מסעדות שף, בצפון במרכז ובדרום. מנות פתיחה ועיקריות, קינוחים וגם כאלה שהם ארוחה שלמה בצלחת אחת. מאוכל רחוב ועד מסעדות שף גורמה, מקומות חדשים כוותיקים, כל המנות המופיעות ברשימה יספקו לכם את הביס המושלם לשנה החדשה, כי החיים קצרים מכדי לאכול מנות מבאסות. אז כנסו לפרויקט 30 המנות הכי טובות מרחבי הארץ שאתם לא יכולים לפספס, בתאבון.