מתכונים של השף אבשלום אטיאס מקייטרינג "אבשה", שהשתמש במתכונים ביין תשבי ברוט השמפניה של יקב תשבי העשויה מ-100% ענבי פרנץ' קולומבאר ומיוצרת על פי שיטות הייצור של שמפניה בצרפת.
פרפרי פסטה ברוטב שמפניה וסלמון מעושן
חומרים:
500 גר' פסטה יבשה בצורת פרפרים
20 שיני שום קלופות
2 כוסות חלב
1 מכל שמנת לבישול
2 כוסות יין תשבי ברוט (שמפניה)
3 כפות שמן זית (כתית מעולה)
2 כפות גבינת פיקורינו מגורדת או פרמזן
200 גר' סלמון מעושן איכותי
צרור גבעולי עירית קצוצים
מלח ים, פלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה כ- 10 דקות במים עם מלח ושמן זית, מסננים ומצננים.
2. חותכים את הסלמון המעושן לרצועות, וקוצצים את העירית.
3. מניחים את שיני השום בתוך סיר קטן יוצקים מעל את החלב ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך שיני השום וצמצום החלב כדי שליש.
4. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים הכל יחד עד 5 דקות. מרסקים בבלנדר יד ליצירת רוטב חלק וסמיך.
5. מחממים שתי מחבתות עם שמן זית, מקפיצים קלות את הפסטה בכל מחבת, יוצקים למחבתות את רוטב השום, הסלמון, ומוסיפים כוס שמפניה לכל מחבת. מקפיצים למשך שתי דקות.
6. מוסיפים את העירית, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגבינה המגורדת ומגישים.
מרק פירות יבשים בשמפניה ואניס
חומרים ל-6 סועדים:
500 מ"ל מים
150 ג"ר סוכר
פלח לימון (עם הקליפה)
פלח תפוז (עם הקליפה)
2\1 מקל וניל או תמצית וניל
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
70 ג"ר תאנים מיובשות חצויות
70 ג"ר משמשים מיובשים חצויים
70 ג"ר צימוקים שחורים
70 ג"ר שזיפים (ללא גלעין)
50 ג"ר תפוחים מיובשים
1 בקבוק יין תשבי ברוט (שמפניה)
אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הפירות לקוביות.
2. יוצקים לתוך סיר מים, מוסיפים סוכר, פלחי לימון ותפוז, וניל, אניס וקינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כשלוש דקות.
3. מוסיפים את הפירות החתוכים ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות. מכבים את האש ומשהים למשך חצי שעה. מצננים במקרר.
4. יוצקים את הפירות עם מעט מהנוזל לתוך כוסות מרטיני, ומוזגים שמפניה עד שפת הכוס (בסמוך להגשה)