במפעל השימורים "קבוצת יבנה", אלה שעושים שימורים וצנצנות של זיתים, חרוזית, חצילים וגמבות, יצאו לאחרונה עם מעדן חדש של לימונים ננסיים מוחמצים הנמכרים במשקל במעדניות ובשווקים. החמצת לימונים ננסיים אופיינית למטבח הטוניסאי והמרוקאי וסוד התיבול של הננסיים של "יבנה" שמור במפעל.
מלבד הבדלי הגודל, ללימונים הננסיים קליפה דקה ועדינה אותה חורצים בתהליך ההחמצה, כדי שטעמי התיבול יחלחלו פנימה. אחרי ההחמצה טעמם החמצמץ של הלימונים מתעדן והטעם הבולט שהם מקבלים הוא של פפריקה. הלימונים ישמחו לשדרג סנדוויצ'ים (במיוחד טוניסאיים), סלטים ויעשירו את טעמם של מנות עוף ובשר.
מי שלא נולד טוניסאי וצריך עזרה בשילוב הלימונים בבישול יוכל להיעזר במתכונים הבאים:
סלט חצילים ולימונים ננסיים
חומרים:
1 חציל ארוך
200 גרם לימונים ננסיים מוחמצים של "יבנה" (נמכרים במשקל במעדניות)
כמה גבעולי שמיר
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את החצילים לקוביות וממליחים למשך חצי שעה.
2. מטגנים קלות את קוביות החציל בשמן עד שהם מקבלים גוון זהוב. מוציאים מהמחבת ומספיגים בשמן..
3. חותכים את הלימונים הננסיים לקוביות.
4. מערבבים את הלימונים עם החצילים.
5. מוסיפים מלח ופלפל, מפזרים מעל שמיר קצוץ דק לעיטור ומגישים.
סלט עוף עם לימונים ננסיים
חומרים לסלט:
1 חזה עוף מבושל
1 קופסא/סלסלה פטריות קצוצות (טריות או משומרות)
300 גרם לימונים ננסיים של "יבנה" (נמכרים במשקל במעדניות)
1 סלרי קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
5 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
4 כפות מיונז
2 כפות שטוחות של חרדל
מלח
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. חותכים את חזה העוף לרצועות ומוסיפים את שאר החומרים.
2. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הסלט.
עוף ברוטב לימונים ננסיים מוחמצים
חומרים:
6-8 שוקי עוף
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל-4 לאורך
6 בצלים פרוסים לרצועות
1/2 כוס סויה
4 שיני שום
פפריקה מתוקה
400 גרם לימונים ננסים מוחמצים של "יבנה" (נמכרים במשקל במעדניות)
1 כפית זנגוויל טחון
1 כוס יין לבן (יבש)
1 כוס מים
מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
2. מורחים את העוף בפפריקה ובזנגוויל. מוסיפים את העוף המתובל וממשיכים לטגן עוד קצת.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, השום, הלימונים הננסיים, הסויה, היין, המים, המלח מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
4. טועמים, בודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים ומתקנים תיבול.
5. מכניסים ל-3 שעות לתנור בחום נמוך (כמו של פלטה, בערך 110-120 מעלות).
אפשר גם להחמיץ בבית:
שמים בצנצנת זכוכית שניתן לאטום:
גזר חתוך לרצועות
גבעולי סלרי
לימונים ננסיים
כף פלפל אנגלי
עלי דפנה
2 כפות מלח
5-7 שיני שום כתוש
ממלאים במים ואוטמים - עד להחמצה.