• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לגרנולה, מתכון בסיסי

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 94
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לגרנולה, מתכון בסיסי

  • חומרים לכ-1 ק"ג גרנולה:
  • 4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
  • 2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)
  • 1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל (או רבע כפית
  • קינמון טחון)
  • כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם). אם הפירות גדולים, קוצצים אותם

גרנולה, מתכון בסיסי - אופן ההכנה

1. מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.

2. בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.

3. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.

5. קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה.

6. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.

7. כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי