• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לקיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלך

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 15
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לקיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלך

  • חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
  • לקלתית:
  • כוס קמח
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה, קרה
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 500-600 גרם עלי תרד טריים קטנים
  • 3 ביצים
  • כוס שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)
  • 200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת ביד
  • 1/3 כוס אגוזי מלך, קלופים ושבורים ביד
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • פלפל (רצוי לבן)
  • כפית קצח

קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלך - אופן ההכנה

1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את שני סוגי הקמח עם המלח, החמאה והביצה, עד לקבלת פירורים. מעבירים לקערה או למשטח עבודה ולשים בידיים, רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר מקשה את הבצק). אם הבצק יבש, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אם הבצק רטוב - מוסיפים מעט קמח. מגלגלים לכדור, מכסים בניילון ומקררים חצי שעה. מרדדים ואופים ללא המלית, כמו במתכון לקיש בטטה.


2. מכינים את המלית: שוטפים היטב את התרד. מנערים מהמים ומעבירים לסיר. מחממים על אש גבוהה עד שהתרד משנה את צבעו ומאבד מנפחו. מצננים מעט וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים.

3. בקערה מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינות (משאירים חלק מהגבינה הצהובה המגוררת לפיזור מלמעלה) והאגוזים, ומתבלים בקצח, באגוז מוסקט ובפלפל לבן (אם הגבינה הבולגרית מלוחה, סביר שלא יהיה צורך בתוספת מלח). מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את המלית על קלתית הבצק וזורים מעל את שארית הגבינה המגוררת. אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב יפה (כשעה). מחכים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי