• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לאינג'רה אתיופית

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
המתכון באדיבות מסעדת חבש
מאת: וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 187
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לאינג'רה אתיופית

  • קילו קמח טף
  • מים

אינג'רה אתיופית - אופן ההכנה

1. מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.

2. לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי.
מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.

3. למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.

4. מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.

5. לבישול האינג'ירה: מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.

6. בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.
בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).

7. כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה. כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי