כחלק מדרישת תושבי סובב תל אביב למענה קולינרי ברמה גבוהה קרוב לבית, קיים לאחרונה גידול מואץ במסעדות שף הנפתחות בערים הסובבות את תל אביב. אחרי רעננה, ראשון לציון, כפר סבא ועוד מתחילה התופעה לגלוש גם לדרכים. לפני שלושה שבועות נחנך ביסטרו חדש באזור השרון וכעת, גם לבאי M הדרך, תהיה אלטרנטיבה חדשה למקדונלד'ס וארומה בדמות ריפבליק, ביסטרו בר חדש.
המקום שייך לשלושה שותפים שבראשם מאור חמון, צעיר בסוף שנות ה-20 לחייו, שבעברו שותפות במועדונים וחברות הפקה. לפי חמון פתיחת המקום בלוקיישן שמהווה מרכז בילוי לתושבי הסביבה מעניקה פתרון לקהלים מגוונים. החל ממקום לארוחה משפחתית לתושבי הסביבה, פאב לבליינים, ומקום מפגש לאנשי עסקים הנפגשים במחצית הדרך שבין הצפון למרכז. "יצרנו מקום של בילוי ואוכל שיעצים את חיי הלילה בשרון ויהווה סיבה גאווה לקהל המקומי", מצהיר חמון.
המסעדה מתפרשת על שתי קומות, הכוללות בר עצום מימדים בקומת המרתף התחתונה ומסעדת ביסטרו בקומת הקרקע. המסעדה בנויה מעץ מלא, במרכזה בר ומאחוריו מטבח פתוח ובו במדפי עץ עמוסים ביין ואלכוהול, חמוצים תוצרת בית, קפה ועוד.
התפריט ים תיכוני בבסיסו ונבנה על ידי השף המכהן אלון ליפינסקי בייעוץ השף שרון כהן ממסעדת שילה התל אביבית. ליפינסקי, בוגר שילה בעצמו, שימש בעברו בין היתר בצוות של כתית ולפני כן התמחה שלוש שנים במטבחים באוסטרליה.
לטענתו "אזור השרון משווע למקום עם אוכל מעבר להמבורגרים ושרימפס בחמאה", ולכן הורכב תפריט אקלקטי: במנות הראשונות מגוון פוקצ'ות כגון פוקצ'ת קבב טלה עם צזיקי וסומק (64 שקלים), או קרפצ'יו קישוא בלאדי עם קשיו ופרמזן (28 שקלים). במנות העיקריות: פילה לברק ברוטב עגבניות ופלפל צ'יפוטלה מעושן (89 שקלים), פילה בקר עם ציר פטריות ומח עצם (125 שקלים). בקינוחים: קדאיף עם ריקוטה ומסקרפונה ברוטב מי זוהר (32 שקלים) או מלבי עם קולי פטל ופיסטוקים (28 שקלים). עסקיות מוגשות במקום בימים א-ה בין השעות 12:00- 17:00.
ריפבליק. קניון M הדרך, מחלף בית ינאי, כביש 2, נתניה. 09-8663885. א'-שבת: 12:00- עד אחרון הלקוחות. הבר פועל החל מהשעה 21:00 ועד אחרון הלקוחות.
M כל המסעדות
7.2.2011 / 18:45