• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
פצצות ריח
22/12/10 8:00
מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
באה אחרי הגשם: מתכון לסלט פטריות
15/12/10 8:27
מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
סוף הסיפור
6/12/10 13:12
מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
מרק יומולדת: מתכון למרק עוף
24/11/10 7:30
מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
וולקאם טו דה ג'אנגל: מתכון לאורז פראי פרסי
17/11/10 7:27
מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
סגור
סיקור מיוחד סיקור מיוחד מטבח מקומי
באנר מטבח מקומי עם לימור תירוש

מטבח מקומי: עוגת בננות וקמח כוסמין

מאת: לימור תירוש, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

אחרי ששום עוגה "בריאה" לא היתה טעימה, הצליחה לימור תירוש לאפות עוגה הורסת של בננות עם קמח כוסמין ושמן זית

כבר הרבה זמן אני מנסה לפתח מתכונים "בריאים". פחות סוכר, פחות קמח לבן וכמה שפחות חמאה או שמן. תאמינו לי, זאת משימה לא פשוטה בכלל. הרבה מהמתכונים הללו לא באמת טעימים והאתגר הוא לפצח את המשימה מבלי "לשלם" מחיר כבד בטעם או במרקם. אני חייבת להודות שברוב הפעמים אני לא ממש מרוצה וגם אם המנה יוצאת טעימה, איכשהו אני לא חוזרת אליה. וכך, הוא נעלם בתוך המאגר האין סופי של מתכונים של "פעם אחת ויחידה" ואף אחד אפילו לא זוכר שהיה שם.

והנה מצאתי את המתכון שנאפה גם פעם שניה. זוהי עוגה שתחזרו אליה שוב ושוב: הקלות הבלתי נסבלת שלה, המרכיבים בריאים כך שאפילו המחמירים יפרגנו, ייסורי המצפון המוכרים לא מעיזים לפתוח פה והילדים מחסלים אותה הרבה לפני "שהוא" חוזר מהעבודה.

אצלי היא נכנסה לפנתיאון.


(צילומים: לימור תירוש)

(צילומים: לימור תירוש)

חומרים:


4 בננות בשלות ומעוכות עם 2 כפות אמרטו
ביצה אחת
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/3 כוס שמן קנולה או זית

יבשים:
1/2 1 קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל, מנופה
כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים


אופן ההכנה:


1. מחממים תנור על 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2. בקערה מערבבים את הבננות (המעוכות במזלג יחד עם האמרטו), הסוכר, השמן והביצה.

3. מוסיפים לקערה את היבשים בבת אחת, מערבבים קלות (ממש טיפונת, הבלילה לא חייבת להיות אחיד).

4. מוסיפים פצפוצי שוקולד, מערבבים ויוצקים לתבנית.

5. אופים 40-50 דקות וזוללים חם, קר או איך שאוהבים.



לימור תירוש למדה בבתי הספר הטובים בעולם לבישול: Leith Cooking School בלונדון, Migros School בציריך, Ritz Escoffier School ו-Cordon Bleu בפריז. כיום היא עורכת סדנאות בישול וארוחות בביתה

קישורים:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי