וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתר לחמניות דבש

9.9.2009 / 14:37

מתכון של אורי שפט, מאפיית לחמים.

חומרים ל-2 כתרים (8 לחמניות בכל כתר):
1 ק"ג קמח מנופה
1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם)
½ שקית (25 גרם) משפר אפייה של שמרית
1/2 1 כוסות (330 מ"ל) מים קרים
1/2 כוס (125 גרם) דבש (או סילאן)
1 כפית מחוקה (15 גרם) מלח
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
2 ביצים

להברשה:
1 ביצה טרופה

לציפוי:
2-3 כפות דבש או סילאן

אופן הכנה:
1. בקערת מערבל ממיסים את השמרים עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר אפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח.

2. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).

4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 8 הכדורים הנותרים.

5. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.

6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.

7. לציפוי: מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.

טיפ שמרית: לפני האפייה ניתן לגוון עם ציפויים שונים או חיתוכים שונים בבצק.

  • עוד באותו נושא:
  • לחמניות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully