• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ארוחה משפחתית: לבבות חסה על סלט אורז קייצי
27/08/14 8:17
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
במטבח עם אורלי: מלכות הפיצה שלי
25/08/14 7:54
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, התו השמיני
ארוחה משפחתית: סלט בורגול ומלפפונים קייצי
20/08/14 8:04
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
איך לאפות? עוגת  פירות הפוכה
18/08/14 16:01
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
ארוחה משפחתית: סלט קיסר משודרג
13/08/14 8:14
מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
סגור

הרגשת מיצוי: מתכון למרק ירקות שורש מגורדים

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

בקדחתנות על פומפיה או ברגע במעבד מזון. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה מרק מירקות שורש מגורדים בפחות משעה


גירור הירקות גורם למיצוי הטעמים (צילום: דנה מאירזון)

גירור הירקות גורם למיצוי הטעמים (צילום: דנה מאירזון)


אחרי כמה ימים של גשם רצוף מתגנב לליבם של השורשים טעם מיוחד. טעם של חורף, שכדי ליהנות ממנו כדאי להכין מרק. איך גורמים לטעם הזה למוסס את עצמו בתוך הנוזל? הדרך הכי טובה למצות את הטעמים, בלי לרסק את הירקות למחית בעלת טעם אחיד (כמו גרבר) היא לגרר גס את כל הירקות, כלומר על פומפייה. למי שיש מעבד מזון או קוצץ ירקות – זה הזמן להוריד מלמעלה – העבודה תתקצר והציפורניים לא. כל ירקות השורש באים בחשבון – שורשי סלרי ופטרוזיליה, גזר, דלעת, בצל, לפת וקולרבי. חגיגה.

מרק שורשים


אם רק תרצו, עוד ירקות יכולים להצטרף לחגיגה: תפוחי אדמה, קישואים, פטריות ועגבניות.

חומרים ל-6 מנות:
2 גזרים
1/2 דלעת קטנה (כ-200 גרם)
1 קולרבי
1 בצל
1 בטטה
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
2 זוקיני או קישואים
צרור קטן של טימין
2 עלי דפנה
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מגררים גס את הירקות על פומפייה (15 דקות) או במעבד מזון (3 דקות).

2. מניחים את הירקות המגוררים בסיר עם מים עד לכיסוי הירקות ועוד 5 ס"מ מעליהם, במידת הצורך מוסיפים עוד מים בהמשך.

3. מוסיפים טימין, עלי דפנה, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה חלקית (40 דקות) ועד שעה למיצוי מקסימלי של הטעמים.


מגרדים את הירקות על פומפיה

מגרדים את הירקות על פומפיה


או בעזרת מעבד מזון

או בעזרת מעבד מזון


מבשלים עם טימין

מבשלים עם טימין

גיוונים והצעות:


*מוסיפים כבר בתחילת הבישול 2 עגבניות מגוררות או קופסה קטנה של רסק עגבניות.

*מוסיפים כבר בתחילת הבישול 1/2 כוס עדשים – חומות יישארו שלמות, כתומות יתמוססו במרק ויסמיכו אותו.

*מוסיפים למרק המוכן כוס עשבי תיבול קצוצים.

*מגישים עם שמנת חמוצה.

קישור פרסומי
מתכונים מנצחים - המאגר הגדול של סוגת


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי