• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
תורנות מטבח: כלים חדשים שיעשו לכם את החג
6/04/14 8:57
מאת: מאיה בניטה, מערכת וואלה!
סיר אשיר בגשם
14/12/10 13:29
מאת: ישי אביאור, מערכת וואלה!
מה שעובד
15/02/10 20:00
מאת: רותם דרוב, מערכת וואלה!
עשו זאת בעצמכם
7/12/09 14:15
מאת: רותם רגב ואילן גור, על השולחן
צ'ופסטיקס באהבה
27/10/09 1:15
מאת: ישי אביאור, מערכת וואלה!
סגור
אקססוריז

ממקססים

מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

מה זה לעזאזל וו גיטרה? איך לשים בצק שמרים? ומי עושה בלונים? הטור שיחטט עבורכם בארונות המטבח ויגלה לכם מה עושה כל אביזר וכלי. מתחילים עם חלקי המיקסר

לפעמים נורא בא להוריד סוף סוף מהבוידעם את המיקסר המשוכלל שקיבלתם לחתונה, זה שעדיין מצוי באריזתו המקורית וטרם נמצא לו שימוש יומיומי הולם. העניין הוא שגם אם החשק הזה עולה בכם זה לא תמיד ברור מה עושים עם כל החלקים שלו ואיזה וו מתאים לערבול בלילה ואיזה מתאים ללישת בצק שמרים.
אז לא צריך להסתבך, הנה התורה כולה:

וו גיטרה


וו גיטרה. לתערובות ולבצקים שדורשים עיבוד קצר (צילומים: סמדר ולטר) וו גיטרה. לתערובות ולבצקים שדורשים עיבוד קצר (צילומים: סמדר ולטר)

וו גיטרה. לתערובות ולבצקים שדורשים עיבוד קצר (צילומים: סמדר ולטר)

שמות נוספים: וו שטוח. הפעולה שלו נקראת עיבוד.

צורה: שטוח, כמו מעוין. במיקסרים מסוימים נראה כמו האות K.

שימושים: לתערובות ולבצקים שדורשים עיבוד קצר, בלי תנועות מיותרות ובלי יותר מידי אוויר, לדוגמא: עוגות בחושות, בצק לעוגיות - מלוחות או מתוקות.

מה עוד אפשר לעשות איתו?
* להכין בצק פריך. שימושי במיוחד כשצריך להכין כמות גדולה ומעבד המזון קטן מדי. תהליך ההכנה קצת שונה: החמאה צריכה להיות רכה. מעבדים אותה עם הסוכר עד לתערובת חלקה. מוסיפים ביצה ו/או נוזלים לפי המתכון ומעבדים עד לתערובת אחידה. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד.

* לערבב תערובות שונות, למשל ללחמים מהירים או פשטידות. זה מפנה את שתי הידיים להכנסת חומרים נוספים, ובמקרה של תערובת דביקה (למשל של בואיקוס), גם שומר עליהן נקיות.

וו לישה


וו לישה. לבצקים שעיבוד יתר לא מפריע להם וו לישה. לבצקים שעיבוד יתר לא מפריע להם

וו לישה. לבצקים שעיבוד יתר לא מפריע להם

שמות נוספים: קרס לישה.

צורה: קרס מפותל.

שימושים: ללישה טובה של בצקים שעיבוד יתר לא מפריע להם, בעיקר בצק שמרים.
כמו וו הגיטרה, גם בוו זה אפשר להשתמש לערבוב תערובות שונות, למרות שוו הגיטרה נוח יותר לצורך זה.

וו הקצפה


וו הקצפה, בלון. לתערובות שאוהבות הרבה אוויר וו הקצפה, בלון. לתערובות שאוהבות הרבה אוויר

וו הקצפה, בלון. לתערובות שאוהבות הרבה אוויר

שמות נוספים: וו בלון, מקצף.

צורה: כמו בלון, רחב בצדדים ונעשה צר יותר בחלק העליון והתחתון.

שימושים: לכל התערובות שצריכות הקצפה טובה עם הכנסת הרבה אוויר, כמו הקצפת שמנת מתוקה לקצפת, הקצפת חלבונים עם או בלי סוכר לקצף - כחלק מתהליך הכנה של עוגה, סופלה או פשטידה, וגם למרנג.

מה עוד אפשר לעשות איתו?
* משמש להכנת עוגות מסוימות שההקצפה תורמת לכך שיהיו גבוהות ואווריריות.


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי