וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה משפחתית: עוגת אגסים מהירה

ארז קומרובסקי

2.5.2012 / 8:28

השף ארז קומרובסקי מתקתק עוגת אגסים בחושה עם שטרויזל, שטובה גם למי שלא מתמחה באפייה ביומיום

יח"צ - חד פעמי

חומרים:
12 אגסים
מעט מיץ לימון
1 כף חמאה רכה לשימון התבנית

לבצק השטרויזל:
200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח עוגות
200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
קורט קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

2. השטרויזל: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את קוביות החמאה ומשפשפים אותן באצבעות בתוך התערובת כדי ליצור פירורים קטנים.

3. קולפים את האגסים, מסלקים את הליבות, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה עם מיץ לימון ומים למניעת השחרה.

4. משמנים תבנית פיירקס מלבנית בחמאה ומניחים בתוכה את האגסים. מפזרים מעליהם את פירורי הבצק בשכבה אחידה פחות או יותר.

5. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות או עד שהשטרויזל משחים קלות. מגישים חם עם קצפת לא מתוקה מידי.


עוד מתכוני אפייה של ארז קומרובסקי:
לחם יוגורט וזיתים
לחם בירה מהיר
לחם פריקי

צילום בימוי ועריכה:IVP בית הפקות מקוון
כלים באדיבות ארגל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully