וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשבועות תתחפש לך

נגה משל

8.6.2005 / 13:18

אין סיבה שחג השבועות יהיה הסיוט של הרגישים למוצרי חלב. עוגה, פנקייק וקיש על בסיס טופו שמתחפשים למאכלי גבינה קלאסיים

מתכונים לשבועות על בסיס טופו מאת דפנה מאירוביץ', השפית של "משק ויילר-כפרי בריא", יצרני מוצרי טופו ממושב טל שחר. מתאים למי שרוצה להרגיש שבועות אבל סובל מרגישות לחלב.

קיש טופו פטריות

חומרים:
½ 1 ק"ג טופו אמיתי
2 ביצים
4 כפות טחינה גולמית
3-4 כפות רוטב סויה
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו, חתוכות לפרוסות
מעט שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק פטריות
כמה כפות של תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום)
שומשום לקישוט

אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים אבקת מרק ושום כתוש ומכבים את האש.

2. במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה: טופו, טחינה, רוטב סויה, מלח ומים.

3. מערבבים לתוך תערובת הטופו את הבצל, הפטריות ועשבי התיבול.

4. יוצקים את התערובת לפיירקס משומן, מפזרים שומשום ואופים בחום של כ- 180 מעלות כ – 30-40 דקות. הקיש מוכן כשקיסם עץ יוצא יבש.

ניתן להכין קיש מכל סוגי הירקות: קישואים מטוגנים, כרובית וברוקולי מרוככים מראש, חצילים קלויים וכדומה.

פנקייק על בסיס טופו

חומרים:
2 ביצים
150 גר' טופו רך
1 ו-1/2 -כוס חלב סויה בטעם וניל (80 מ"ל)
2 כפות שמן
2 כפותסוכר חום
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2/3 כוס קמח (100 גר')

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה, אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד חלב סויה.

2. מחממים מחבת ומשמנים אותה מעט. יוצקים כ-1/4 כוס מהתערובת למחבת. כשצד אחד מוכן הופכים לצד השני ומטגנים עד שהפנקייק מוכן.

להגשה:
מגישים עם חמאה, דבש או מייפל, או ריבת פירות. אפשר גם: להכין מילוי של טופו טחון עם סוכר צימוקים וקינמון, לטגן מהבלילה פנקייקים דקים כמו קרפ,למלא בתערובת ולגלגל.

עוגת דמויית גבינה על בסיס טופו

חומרים לכ – 12-14 מנות:

לבצק:
½ כוס שקדים או אגוזי מלך קלויים
¾ כוס קוואקר
¾ כוס קמח מלא
½ כפית מלח
¼ כוס שמן צמחי
2 כפות סוכר חום
2-3 כפות מיץ תפוחים לגמישות הבצק
תבנית קפיצית או פאי 24-26 ס"מ

חומרים למילוי:
3 ביצים
¾ כוס ממתיק לפי בחירה: מייפל, דבש, סילאן תמרים, סוכר או ריבה
3 יחידות של טופו רך (אם אתם משתמשים בטופו של משק ויילר אם לא תזדקקו בערך ל-1 ק"ג)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות גרידת לימון או תפוז
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד
½ כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות עמילן תירס
¼ כוס אבקת חרובים או קקאו

לקישוט:
תות שדה פרוס ושביבי אגוזי מלך

אופן הכנה:
1. טוחנים את השקדים (או האגוזים) במעבד מזון ומוסיפים את הקוואקר, הסוכר, הקמח והמלח.

2. מוסיפים בהדרגה את השמן.

3. מוסיפים בהדרגה כף אחר כף את מיץ התפוחים עד שהבצק מתאחד לגוש אך אינו דביק מדי.

4. משמנים את התבנית ומהדקים אליה את הבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל- C 190 כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב.

5. בינתיים מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים מערבלים במעבד מזון יחד עם הממתיק עד שיווצר קרם אחיד, מוסיפים את הטופו וטוחנים היטב. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המלח ותמצית הווניל.

6. מחלקים את התערובת לשניים. למחציתה מוסיפים את אבקת החרובים או הקקאו מערבבים היטב במערבל מזון.

7. לכל חלק מהתערובת מוסיפים 1 כף עמילן תירס ומערבבים היטב.

8. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומחלקים את הקצף בין שתי התערובות. מקפלים את הקצף בעדינות לקבלת מרקם אחיד.

9. יוצקים על התחתית האפויה קודם את תערובת הטופו החומה (עם אבקת החרובים או הקקאו) ומעליה את תערובת הטופו הלבנה.

10. אופים בתנור ב- C180 כ-30-40 דקות עד שהעוגה יציבה במגע (עד שקיסם הננעץ בה יוצא נקי).

11. פותחים מעט את דלת התנור ומקררים את העוגה בהדרגה.

12. מסדרים מעל את פרוסות תות השדה ואגוזי המלך ומגישים.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

זה כל כך טעים ופשוט: מתכון לבננות מקורמלות

בשיתוף חברת גליל

פודינג במגוון טעמים על בסיס טופו

ניתן להגיש את הפודינג כמנה אחרונה מתוקה, אך הוא יכול גם לשמש כמילוי לתחתית פאי אפויה מראש. יוצקים אותם על התחתית ואופים עד שהפודינג יתייצב או מקררים ללא אפייה. אפשר גם להקפיא את התערובת כגלידה.

פודינג בננה ותמרים
חומרים ל-2 כוסות:

מערבבים יחד במעבד מזון לתערובת אחידה וחלקה:
150 גר' טופו רך
4 כפות שמן צמחי
1 כוס חלב סויה בטעם וניל
½ כפית מיץ לימון טרי
¼ כוס תמרים מגולענים וחתוכים
1 בננה בשלה
מוזגים לכוסות ומקררים לפחות ארבע שעות. ניתן לשמור את הפודינג במקרר כיומיים אם הפודינג אינו מתוק מספיק, ניתן להוסיף סוכר לפי הטעם.

פודינג שוקולד
מערבבים יחד במעבד מזון לתערובת אחידה וחלקה:
150 גר' טופו רך
1/3 כוס סוכר חום
1 כף קקאו או אבקת חרובים
4 כפות שמן
1 כוס חלב סויה בטעם וניל
מעט מלח
מוזגים לכוסות ומקררים לפחות לארבע שעות.

פודינג תות שדה
מערבבים יחד במעבד מזון לתערובת אחידה וחלקה:
300 גר' טופו רך
1/2 1 כוסות תות שדה טרי
½ כוס סוכר חום או לפי הטעם
4 כפות שמן
1 כף מיץ לימון טרי
1 כוס חלב סויה בטעם וניל
מעט מלח
מוזגים לכוסות ומקררים לפחות לארבע שעות.
ניתן לדלל בחלב סויה וליצור מעין מילק שייק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully