נושאים חמים

דונאטס צבעוניים

ירין קארו מקונדיטוריה שו (Choux) מכין מיני דונאטס עדינים ויפיפיים כמחווה לשרשרת הסוכריות הצבעוניות

שרשרת מיני דונאטס צבעונית של קונדיטוריה שו (דרור עינב)
שרשרת מיני דונאטס צבעונית של קונדיטוריה שו (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 30 מיני דונאטס בקוטר 6 ס"מ
  • לבצק:
  • 510 גרם חלב פושר ( 2 כוסות +2 כפות)
  • 12 גרם שמרים יבשים רצוי שמרי בזק (1 כף)
  • 110 גרם ביצים (2 ביצים גודל M)
  • 130 גרם סוכר (1/2 כוס+ כף)
  • 1 ק"ג קמח
  • 14 גרם אבקת אפיה (2 כפות)
  • 6 גרם מלח (1 כפית)
  • מעט אגוז מוסקט
  • 170 גרם חמאה רכה
  • לזיגוג:
  • 300 גרם שוקולד לבן מומס
  • צבעי מאכל על בסיס שמן או אבקה
  • לקישוט:
  • סוכר גבישי או כל תוספת מעניינת אחרת.

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה והמלח עד לאיחוד, כ-3 דקות.
  • 2. מוסיפים חמאה בהדרגה ומלח וממשיכים לעבד עד לבצק חלק ואלסטי שנפרד מדפנות הקערה. מתפיחים במקום חמים 30 דקות (במקרה של שמרי בזק) או עד שעה (במקרה של שמרים יבשים רגילים).
  • 3. מקפלים את הבצק כלפי עצמו בתוך קערת ההתפחה ומניחים לעוד 15 דקות.
  • 4. מוציאים למשטח עבודה מקומח, מקפלים קיפול מעטפה - שליש ימני למרכז ושלישי שמאלי מעליו. מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים ל15 דקות נוספות.
  • 5. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 6 מ"מ. בעזרת חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים ומתוך עיגולי הבצק שקרצנו קורצים בעזרת קורצן בקוטר 2 ס"מ עגול את החלק הפנימי.
  • 6. מעבירים את הדונאטס למגש משומן, מברישים את פני הבצק בשמן בכדי למנוע את התייבשותו וגל כשהן משומנות מכל הצדדים מניחים להן לתפוח כ-15-20 דקות נוספות.
  • 7. מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק (רצוי ב170 מעלות) כדקה וחצי מכל צד, מניחים על נייר סופג.
  • 8. מניחים לדונאטס להתקרר היטב ובינתיים ממיסים שוקולד לבן ומחלקים ל3 קערות.כל קערה צובעים בצבע אחר וטובלים בה את הדונאטס. אפשר לפזר מעל כל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, שערות חלבה או כל מה שעולה בדמיון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים