חגיגה קטוגנית: רולדת פרגית במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים
השף עודד טלמור מוותר גם בערב ראש השנה על הפחמימות ומגיש רולדות שחומות של סטייק פרגית ממולאות כבדי עוף, בשר טחון וצנוברים עם רוטב חם של אריסה וטחינה
כתבת, עורכת ומתכונאית באתר וואלה משנת 2015
השף עודד טלמור מוותר גם בערב ראש השנה על הפחמימות ומגיש רולדות שחומות של סטייק פרגית ממולאות כבדי עוף, בשר טחון וצנוברים עם רוטב חם של אריסה וטחינה
איך בוחרים? איך מאחסנים? איך הכי נכון להפשיר? ואיך מפרקים? הקצבים אילן פריג' ואיתן יועד מקצביית נתח בשר עונים על כל השאלות לקראת החג
במנה הזו יש את כל מה שאנחנו אוהבים - היא חגיגית ומרשימה, אפשר להכין אותה מראש ורק לחמם לפני ההגשה והכי חשוב היא טעימה בצורה יוצאת דופן. אחרי ארוחה אצל השף הקטוגני, עודד טלמור, ידענו שאת המנה הזו אנחנו חייבים להכין לחג
בסופו של דבר מה כולם אוהבים? עוף עם תפוחי אדמה בתנור, כזה שמכניסים לתנור בלי לעבוד קשה ויוצא שחום, עסיסי ופריך, לנו יש את הפתרון הזריז, הפשוט והקצר ביותר להכנה של תבנית עם כמה פולקע'ס בתנור, כזאת שתמיד מצליחה
בלי שמרים, בלי התפחה ובכלל בלי קמח. לשף הקטוגני עודד טלמור יש מתכון גאוני לפיצה שעשויה מבצק מוצרלה. בין אם אתם יודעים מהי תזונה קטוגנית ובין אם לא, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את המתכון באופן קבוע פשוט כי הוא קל להכנה וטעים באופן שערורייתי
תוספת קטנה ומאוד מזינה שיש בכל בית, תהפוך את החביתה הרגילה של הילדים לסופר חביתה ואם גם תוסיפו לה גרגרי תירס טריים תתקבל מנה שהילדים מכנים - חביתת שניצל תירס
פליקס רוזנטל משתף אותנו לכבוד שבועות במתכון למנת כיסוני הסלק שלו, כזאת שעושה שילוב גאוני בין המטבח המזרח אירופאי עליו גדל, למטבח המקומי-ערבי שהוא כ"כ אוהב. התוצאה: אחת המנות הכי יפות וטעימות שנתקלנו בהן לאחרונה
הקונדיטורית הצעירה גל אדוט, עם מתכון מחווה לעוגיות אמסטרדם המפורסמות, רק שהפעם השוקולד הלבן בחוץ ומילוי שוקולד החלב בפנים, אנחנו כבר ניסינו והתמכרנו
תוספת קטנה ומקפיצה ממרכיבים שיש בכל בית, תהפוך את תבנית תפוחי האדמה שלכם, ללא פחות ממושלמת, וכמה שזה פשוט ככה זה טעים. לא בטוחים איזה תוספת להכין ליד הבשר ביום העצמאות? אנחנו יודעים בדיוק מה אתם צריכים
כולם יודעים שהחלק הכי טעים בעוף ממולא, הוא דווקא המילוי שלא נכנס לעוף, זה ששמים בתחתית התבנית, שסופג אליו את כל הטעמים, אבל גם מקבל חלקים פריכים בקצוות. אז במקום לטרוח ולמלא את העוף, רונית אבידן-שיינפלד לוקחת רק את החלקים השווים באמת ומתקתקת תבנית חגיגית
השף תומר טל מכין לנו סיר משפחתי וחגיגי מנתח הפולקה, אותו הוא צורב בשלמותו ועוטף ברוטב עשיר בשורשים ויין אדום - בדיוק מה שצריך כדי לשמח את בני הבית בסוף השבוע הקרוב או בליל הסדר
לא צריך לקנות קפואים - זו שיא העונה עכשיו! אבל גם לא צריך לעבוד שעות בקילוף שמסתיים בידיים שחורות. רונית אבידן-שיינפלד עם טריק לארטישוק ממולא קצת אחרת - למלא את הארטישוק ולהשאיר אותו שלם
מסעדת ג'ורג' וג'ון אמנם סגורה מכורח הנסיבות, אבל דווקא בימים אלה המתכונים המשפחתיים שיצר טל במיוחד עבורנו, מתאימים מתמיד. הפעם הוא משתמש בעלי מרוות ירושלים וממלא אותם באורז עשיר בעשבי תיבול בתוספת צימוקים אוזבקיים, והכל מתכנס לסיר משפחתי מענג
את קסם מגע ידיו של תומר טל, השף של מסעדת ג'ורג' וג'ון, עטורת השבחים, החלטנו לנצל דווקא להפקת מתכונים ביתית; אז התחלנו עם סיר של חצאי עופות שחומים ועסיסיים, מתובלים ומזוגגים בשפע של תפוזים סיניים ולימונים ננסיים, מנה קלה להכנה שהולכת לכבוש אתכם
איך ממירים שמרים יבשים לטריים? על מה להקפיד בהמסה של שוקולד? איך מכינים עוגת גבינה גבוהה ללא סדקים ונפילות? על מה להקפיד בהכנת בצק שמרים? מה ההבדל בין המרנגים השונים ולמה משמש כל אחד? לכבוד צאת ספרה החדש, מומחית האפייה נטלי לוין עונה על השאלות הכי חשובות
יש אינסוף גרסאות לעוגיות המגולגלות הממולאות והאהובות כל כך, הפעם בגרסה טבעונית, שיוצרת בצק עשיר ונעים, שקל לרדד דק ולמלא בהרבה שוקולד, אבל לא רק
בבר 51 של השף מושיקו גמליאלי, יש תבשיל דגים בתוך רוטב ירוק, סמיך, חמצמץ וקצת חריף, מאז שאכלנו אותו הוא לא יוצא לנו מהראש, וסיר שלם ממנו, הוא כבר בגדר חלום. עכשיו כשיש לנו מתכון הוא עתיד להתגשם כבר בארוחת שבת הקרובה
אז נכון, המרק הזה דורש צלייה של הירקות בתנור לפני שזורקים אותם לסיר, אבל שמעו - שילוב טעמים כזה מטריף לגמרי שווה את המאמץ הקטן, נצלו את הגשם שצפוי לחזור ורוצו להכין את המרק המושלם הזה
היום שאחרי ט"ו בשבט הוא הטיימינג המושלם להכין גרנולה ביתית ונהדרת מכל האגוזים והפירות היבשים שנשארו לכם במזווה
לפעמים הדברים הפשוטים ביותר להכנה הם גם הטעימים ביותר, עוגה בחושה שעושה שילוב מושלם ומתבקש בין קפה שחור ושוקולד מריר, רק בהצלחה עם לנסות להפסיק לאכול ממנה
כרוב צלוי הוא מעדן של ממש, וכשהוא נצלה בתנור בחום גבוה עם עוף, חרדל, טימין וחזה אווז מעושן זו כבר ארוחה שלמה טעימה במיוחד
כשהעראייס והפטאייר נפגשים, נוצר קסם בדמות מאפי פיתה קראנצ'יים במילוי עלים ירוקים וגבינות בכמה דקות הכנה בלבד, ארוחה מושלמת בכל שעה של היום
שמועה על פיצה שנאפית בטאבון עצים בחצר בית במושב, ועוד אחת על מסעדה איטלקית שהופכת בשעות הבוקר לבייקרי קסום ואינטימי עם מאפים ולחמים טריים, הובילו אותנו לדרך צדדית בדרך לדרום, בואו בעקבותינו
מתכון רביעי ואחרון מתוך סדרת המתכונים של פליקס רוזנטל לשבת, והפעם - הקלאסיקה הנצחית, אבל עם טוויסט של שף - קציצות דגים ברוטב אדום לוהט
עוגיות השוקולד צ'יפס האלה טעימות כמו שאף עוגיה קנויה לא תהיה בחיים; את הקמח הלבן מחליף קמח כוסמין מלא, כמות הסוכר קטנה יחסית ושתי כפות של טחינה גולמית מעשירות אותן, תוסיפו לזה שבבי שוקולד מריר איכותי, ותגלו כמה הן שוות את הטרחה
עוף, תפוחי אדמה ובצל, זה כל מה שצריך בשביל סיר הסופריטו המושלם של השף פליקס רוזנטל, אתם הולכים להתאהב ובגדול
עם קרעפלך או עם אטריות ביצים תוצרת בית, מרק העוף של מסעדת קיטון הוותיקה מכיל בתוכו את הבית שכל אחד מחפש - מרפא, מנחם ומרגיע. המתכון הזה הוא בשביל כל אותם המחפשים
גם השבוע נכנסנו למטבח של פליקס רוזנטל ויצאנו עם מתכון מושלם למלפוף - כרוב ערבי בלאדי ממולא במילוי חלומי של אורז, בשר טחון, עם המון ירוקים ורכז רימונים, מי שאמר שאין יתרונות לחורף, עוד לא ראה את המתכון הזה
הדרך הפשוטה והקלה להכנת בצק פריך עבור עוגיות, טארטים ומאפים מלוחים כולל טיפים ומתכון בסיסי לבצק פריך נפלא, שתמיד מצליח
נכנסנו למטבח של פליקס רוזנטל, שמעמיד לקראת סוף השבוע סירים של תבשילים ביתיים עם מגע שף וחומרי גלם איכותיים, ויצאנו משם עם מתכון למרק זנב שור עם טעמים עשירים ועמוקים, שיחמם אתכם בסופ"ש הקרוב ולאורך כל החורף