סלט חצילים רומני אמיתי
תשכחו כל מה שאתם יודעים על סלט חצילים רומני. במנה האמיתית יש רק כוכב אחד
כתבת, עורכת ומתכונאית באתר וואלה משנת 2015
תשכחו כל מה שאתם יודעים על סלט חצילים רומני. במנה האמיתית יש רק כוכב אחד
השווקים מלאים עכשיו בארטישוקים גדולים, יפים וטריים. נועם יעקובא, מומחה לגידול ארטישוק, מסביר לנו איך מקלפים ומה מבשלים איתו
הקונדיטור ירון שנלר מחזיר עטרה ליושנה ומצוות לממתק הקוקוס הוורוד סופגניות בריוש
יש אינסוף גרסאות לעוגיות הממולאות והאהובות כל כך, הפעם בגרסה טבעונית, שיוצרת בצק עשיר ונעים שקל לרדד דק ולמלא בהרבה שוקולד, אבל לא רק
תוספת קטנה ומזינה שיש בכל בית תהפוך את החביתה הרגילה של הילדים לסופר חביתה, ואם גם תוסיפו לה גרגירי תירס טריים, תתקבל מנה שהילדים מכנים חביתת שניצל תירס
אף אחד מאיתנו לא זקוק לתירוצים כדי לזלול ג'אנק פוד ביתי מול הטלוויזיה או עם החבר'ה, והנקניקיות האלו הן התענוג האמיתי (ויש גם גירסת קאפקייקס שפויה יותר וגירסה כשרה)
כולם יודעים שהחלק הכי טעים בעוף ממולא, הוא דווקא המילוי שלא נכנס אליו, זה ששמים בתחתית התבנית, שסופג אליו את כל הטעמים, אבל גם מקבל חלקים פריכים בקצוות
הדרך הפשוטה והקלה, כולל טיפים ומתכון בסיסי שתמיד מצליח
אם חשבתם שטעמתם תירס מתוק, חכו שתנסו את התירס הלבן. כל מה שצריך לדעת על הגידול המקומי המופלא, ויש גם מתכונים כמובן
השף עודד טלמור מוותר גם בערב שבת על הפחמימות ומגיש רולדות שחומות של סטייק פרגית ממולאות כבדי עוף, בשר טחון וצנוברים עם רוטב חם של אריסה וטחינה
הכי קל והכי כיף להכין גרנולה ביתית ונהדרת מכל האגוזים הטובים והפירות היבשים שאוהבים. מושלם לבוקר של קיץ עם יוגורט שסוגר את הפינה
קרנבל בפה: הישר מאמריקה הלטינית, רונית אבידן שיינפלד מביאה את הקינוח הפופולרי והמושחת טרס לצ'ס, עוגת ספוג פשוטה עם שלושה סוגי חלב, קצפת וריבת חלב
בלי שמרים, בלי התפחה ובכלל בלי קמח. לשף הקטוגני עודד טלמור יש מתכון גאוני לפיצה שעשויה מבצק מוצרלה, ומושלמת כמובן לפסח
ריח עז של שום ממלא את האוויר ועושה חשק לקחת אותו למטבח ולהכין מטעמים. השף אבנר לסקין מציע שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לירק הריחני שאף מנה אינה שלמה בלעדיו
מסימני ההיכר של האורז הפרסי היא שכבת התהדיג הקריספית מסתתרת בתחתית הסיר, שלאחר היפוכה על צלחת הופכת לשכבה עליונה וייצוגית. ברכה ממן מעניקה את המתכון שלה למנה שיכולה להיות תוספת וגם עיקרית ומוסיפה טוויסט מזין לעלילה
לא צריך לקנות קפואים, אבל גם לא צריך לעבוד שעות בקילוף שמסתיים בידיים שחורות. רונית אבידן-שיינפלד עם טריק לארטישוק ממולא קצת אחרת
עם לחם סחוט או פירורי לחם? ברוטב או בלי? יש אינסוף שיטות להכנת קציצות, אז ביקשנו מאבי לוי ואבי ביטון, שניהם דוקטורים בתחום, לגלות את כל הסודות והטיפים הקטנים שיאפשרו לכם להנדס את הקציצה המושלמת
הכרוב הוא חומר גלם שימושי מאוד במטבח הטורקי. לצד ממולאים וסלט כרוב חי, אפשר להכין ממנו גם ארמי דה קול, סלט פשוט ונפלא שמשלב כרוב מבושל ועגבניות
המטרה: עוף שלם בגריל עטוף עור שחום ופריך מבחוץ ושבשרו עסיסי במיוחד מבפנים. הדרך להשיג אותה: השף רן שמואלי נותן טיפים ומתכון לצליית עוף בגריל מושלם בתנור הביתי
אין כמו הקצוות השרופים של תפוחי האדמה. רונית אבידן-שיינפלד מבשלת, שוברת וצולה בחום גבוהה והתוצאה היא תפוחי אדמה זהובים עם הרבה קצוות קראנצ'ים
אז נכון, המרק הזה דורש צלייה של הירקות בתנור לפני שזורקים אותם לסיר, אבל שמעו - שילוב טעמים כזה מטריף לגמרי שווה את המאמץ הקטן. רוצו להכין את המרק המושלם הזה
ברק כהן עם העוגה האולטימטבית לקבל איתה את הסופ"ש - בבקת שוקולד, המשלבת בין עוגה בחושה ופשוטה לעוגת שמרים גבוהה ומרשימה, את כל זה מצפים בגנאש שוקולד מבריק ונהדר ומקשטים בהמון הפתעות
כל מה שרציתם לדעת על הארטישוק הירושלמי ומתכונים למרק קרמי ועשיר עם אגוזי מלך, סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי, סלט מהשורש הטרי וגם פשוט צלוי בתנור
איך מכינים בלינצ'ס דקיקים ואווריריים כמו של סבתא? המדריך שלנו יחשוף את כל הסודות הקטנים והטיפים לבלינצ'ס הונגרי אמיתי ומושלם כולל מתכון פשוט וקל בסופו
לרגעים שבהם אין כוח רצון לצאת החוצה אל הקור ומתחשק משהו מתוק
לפעמים הדברים הפשוטים ביותר להכנה הם גם הטעימים ביותר: עוגה בחושה שעושה שילוב מושלם ומתבקש בין קפה שחור ושוקולד מריר, רק בהצלחה עם לנסות להפסיק לאכול ממנה
הסלופי ג'ו יספק לכם ארוחה מהירה ומשביעה מחומרים שתמיד יש במזווה. מתאים לארוחת צהריים לילדים או לערב מול הטלוויזיה עם בירה למבוגרים
לא תאמינו כמה קל להרים ארוחה מהירה שכל בני הבית אוהבים: כנפיים שחומות עם פרחי כרובית צלויים בתבנית אחת
עוגיות השוקולד צ'יפס האלה טעימות כמו שאף עוגיה קנויה לא תהיה בחיים; את הקמח הלבן מחליף קמח כוסמין מלא, כמות הסוכר קטנה יחסית ושתי כפות של טחינה גולמית מעשירות אותן, תוסיפו לזה שבבי שוקולד מריר איכותי, ותגלו כמה הן שוות את הטרחה
אחת מהמנות שחובה להגיש בארוחת ראש השנה היא החלה. איש הלחם והקונדיטור סער מור מדגים איך מכינים חלות שושנים נפלאות שישאירו את האורחים פעורי פה