וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוכל עיראקי: ירוק עד

רוני קדר

30.3.2011 / 11:10

המדור העיראקי ממלא עלי מנגולד בבשר טחון, קורא להם יפרא ומבשל אותם ברוטב חמוץ מתוק כמו שעיראקים אוהבים

יפרא הוא שם כולל של ממולאים מעלים. יש המכינים אותם מעלי גפן (בעונה של עלי הגפן) ויש שמכינים ממנגולד. חלקים בעדה אף מקצינים את ההשקעה ומוסיפים לסיר גם ארבעה סלקים ושני בצלים ממולאים שיוסיפו לטעם היפרא בסיר. בכל מקרה, כמו בהרבה מקרים עיראקיים, הרוטב עשוי בטעמים חמוצים מתוקים.

עד לפני כמה שנים, את עלי המנגולד אפשר היה למצוא רק בחודשים מסויימים בעיקר בסתיו. השנה המנגולד נמצא בכל מקום ובכל זמן. עכשיו, רגע לפני מתקפת פסח - זה הזמן להשקיע רגע בבמולאים עדינים וחמצמצים.

יפרא. רוני קדר
עלים ירוקים ומלאים ברוטב חמצמץ/רוני קדר

חומרים:
למילוי:
300 גרם בשר טחון
1 כוס אורך ארוך שטוף ומושרה במים במשך שעה
עלים קצוצים מ-10 גבעולי סלרי
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל גרוס
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות נענע
3 שיני שום כתושות

15 עלים למילוי

רוטב:
1 לימון סחוט
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
1/2 2 כוסות מים רותחים


אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המילוי.

2. חולטים את עלי המנגולד בסיר עם מים רותחים כשלוש דקות או עד שמתרכך. מוציאים למשטח עבודה.

3. בעזרת סכין, מורידים את הפטוטרת (החלק הלבן) של כל עלה מנגולד. מניחים אותם עם הצד המבריק כלפי מטה.

4. מניחים כף גדושה לרוחב ממילוי הבשר. סוגרים את עלה המנגולד משני צדדיו ובגלגול כמו אגרול.

5. בתחתית סיר רחב ונמוך, מניחים עלים של מנגולד שנקרעו. עליהם מניחים את העלים הממולאים בצפיפות.

6. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על המנגולד הממולא.

7. מניחים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. מומלץ לאכול חמים.

יפרא. רוני קדר
יפרא/רוני קדר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully